13 myter kring pilates

  1. Du måste vara flexibel för att utföra pilates. Många säger till mig att de inte vill träna pilates eftersom de inte är tillräckligt viga. Det är dock ingen anledning till att inte träna pilates. Du får ökad rörlighet av att träna pilates. Men det är lätt att jämföra sig med de där fantastiska instruktörerna på instagram som har en rörlighet som en annan bara kan drömma om.
  2. Pilates tränar bara mage. Om man tänker att pilates bara tränar mage och man vill ha ett helkroppsträningspass vill man såklart inte testa. Men pilates är så mycket mer än bara mage. Jag kan garantera att efter ett pass med mig kommer hela din kropp ha fått jobba och bli starkare.
  3. Bara kvinnor tränar pilates. Helfel! Män tränar också pilates. Visste du att fotbollsspelaren Ronaldo faktiskt tränar pilates? Från början var pilates designat för män i och med att Mr Pilates utformade sin träningsmetod för att rehabilitera soldater.
  4. Pilates är för enkelt och fungerar inte. Att man tror att pilates är enkelt är på grund av de lågintensiva och "lätta" övningar. Men! Sanningen är att rätt utfört så blir de enklaste övningarna väldigt jobbiga. Jag brukar istället säga att om det inte känns så gör man fel, någon liten position stämmer inte för att komma åt rätt muskler.
  5. Pilates och yoga är samma sak. Det här har vi pratat om många gånger. Nej, dessa två träningsformer är inte samma sak. Yoga har religiösa och spirituella rötter och pilates inte. Pilates har drygt 100 år på nacken och har ingn länk till andlighet eller religion.
  6. Pilates är bara för dansare. Pilates blev först stort hos dansare men nej, alla har stora fördelar av att på sin nivå träna pilates.
  7. Man behöver specialutrustning för pilates. Allt du behöver är din kropp och en matta. Vanligaste frågan jag får är om pilates är på boll och visst kan man träna pilates på boll men grunden är fortfarande på matta och pilates på matta är själva kronjuvelen.
  8. Pilatesapparater och assists är dyrt. Både ja och nej. Pilatesapparater är dyra, assists (bollar, band och så vidare) är det inte. Du behöver dock inte investera i dyra apparater. En matta räcker gott. I början av min pilatesträning så hade jag inte ens en matta utan jag använde ett täcke på golvet.
  9. Du kan inte träna pilates om du är skadad. FEL! Pilates är perfekt att träna när du är skadad eftersom du kan anpassa träningen precis efter sin egen kropp. Pilates skapades för att rehabilitera.
  10. Det är för svårt. Visst kan det vara mycket att tänka på men du börjar inte med det svåraste utan bygger på allteftersom.
  11. Du måste vara stark för att träna pilates. Det är inte sant, du blir stark av att träna pilates.
  12. Pilates är en extremt långsam träningsform. Det här är delvis sant. Innan du lärt dig korrekt teknik måste tempot vara långsamt. Men det är för att hitta korrekt form och aktivera rätt muskler. När man vet vad man gör i sin träning kan man jobba snabbare. Jag jobbar fortfarande relativt långsamt i vissa övningar.
  13. Du måste ha bra balans och koordination för att kunna träna pilates. Nej, det måste du inte. Pilates bygger upp både koordination och balans.
 

Kommentera här: