Fem en fredag vecka 3: Liknelser

 Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag. Elisa
  1. När blir du envis som en åsna? När någon talar om för mig att det är för svårt. Då ska jag minnsann bevisa för personen att den har fel. Som för några år sedan när jag valde att läsa en forskningskurs på Linneuniversitetet i Växsjö om palliativ vård. Då var det en person i min närhet som sa att det var för svårt eftersom den här personen inte hade pallat en kurs på forskningsnivå i matematik. Stor skillnat på matte och palliativ vård tänkte jag och bestämde mig för att visa att personen hade fel. Det gjorde jag också. Efter mycket slit och att jag nästan gick in i väggen så fick jag godkänt. Men jag har nog aldrig varit så mycket sjuk som jag var det halvåret.
  2. När satt du sist som på nålar? I förra veckan när jag väntade på mitt covidsvar. Men också när barnen är ute, då oroar jag mig mycket och har svårt att slappna av. 
  3. Vad var lätt som en plätt den här veckan? DI-utbildninge. Skönt att kunna sitta i sängen och lära mig mer om fotbollsregler.
  4. Vad är som nålar i en höstack för dig? Pennor tycker jag alltid har en förmåga att försvinna. Och makan till strumporna.
  5. Hur är du smidig som ett kylskåp? Jag har den förmågan att slå i mina händer i saker som jag går förbi. Dock inte lika mycket nu som förr. Eller att jag snubblar över rollatorer och syrgasslangar.
1 Lillian:

skriven

Ja er det ikke riktig godt å kunne bevise for noen at en klarer ting de ikke har troa på?

2 Hanneles bokparadis:

skriven

åj, nu påminner du mej om när jag för länge sedan som tjugoåring ville få råd om jag ska läsa natur på vuxengymnasium... eller börja på ungdomsgymnasium? "Nej, det kommer du aldrig klara! Men du kan få jobb på storkök...." (jo, jag läste natur och började på Chalmers :D Men det är en annan historia)

3 Robert W:

skriven

Det är alltid ett mysterium vart pennorna tar vägen.

4 Gerd:

skriven

Här har du en till som slår sig lite varstans och får blåmärken.
Trevlig fredag!

5 Boklysten:

skriven

Jag svarade också pennor på den frågan - ena sekunden dräller det pennor överallt men när man väl behöver en så hittar man inte en enda fungerande att använda.

6 Paula:

skriven

Ajaj för att slå i händerna, för mig är fötterna de som alltid råkar illa ut. Visst kan man få energi när någon påstår att man inte fixar nåt...positiv sådan, vilket du fick men kanske till ett högt pris.
Ha en fin helg

7 A ROOM OF MY OWN:

skriven

att vänta på svar ifrån läkarstationen kan göra en rastlös. pennor försvinner. ja, men å andra sidan kommer jag ofta hem med någon annan människas penna i fickan

8 Birgit:

skriven

Men snyggt jobbat att göra en kurs bara för att bevisa något! (ja, jag antar att du var intresserad också) Bra gjort! Det kallas att vara envis. Jag kan också vara lite så, men det har avtagit med åren. (herregud... jag har nog blivit gammal *skratt*)
Pennor - särskilt på jobbet och om jag går iväg och har nåt möte eller så, då har jag aldrig en penna. (och jag ska vara rektor!)
Här försvinner inte bara makan till sockorna, ibland är sockpar spårlöst borta...

9 Anki:

skriven

Roligt att läsa andras svar på frågorna. Envishet är både bra och dåligt, men mest bra tror jag. Bra att du fixade den där forskarkursen! :)

Kommentera här: