Fem en fredag vecka 2: Nonsens

Oj vad kallt det är idag, 12 minusgrader. Snön lyser upp och det gnistrar så fint. Bakom hustaken anar jag en blå himmel. Ser väldans lovande ut måste jag säga. Idag ska jag till jobbet igen efter mina två lediga dagar. Frukosten är inmundigad, idag blev det kokta ägg och leverpastejmacka. Så gott ju! Sent igår kväll fick jag svaret på mitt prov, min huvudvärk är inte covid19. Nu när jag vet det så har jag ett gäng andra teorier. Den här intensiva varianten av huvudvärk började ju när jag började på pandemin. Så jag tänker att en bidragande orsak är munskyddet och visiret. Sen måste jag ju börja dricka mer vatten och sova mer. Vilket jag tokfailade på inatt i och med att jag såg säsongsavslutningen på "13 reasons why". Jag råkade ju hamna i en spoilertråd där jag fick reda på vem som dödade en person i serien. Då tappade jag lite intresset men så igår blev jag sugen på att se ändå. Det är en fruktansvärd serie, alla sorgsna livsöden och tragiska händelser. Men det som lyser starkast är ändå vänskapen alla har till varandra.
Men vet du, det är fredag och då är det dags för Elisas fem en fredag igen, den här veckan på inget särskilt tema egentligen.
  1. Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik? Hummer och oxfilé. Det shoppas ju framförallt till nyår. Tror aldrig jag ätit oxfilé till nyår. Jag tycker att det är för dyrt....
  2. Hur ser din morgonrutin ut? När jag kliver upp så vill jag sitta en stund vid datorn, gärna med en mugg te och tända ljus. Jag behöver en stund av egentid innan jag väcker barnen och vardagen börjar.
  3. Vad blev förra årets bästa köp? Min gosiga teddytröja som jag har typ jämt.
  4. Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara? Energidryck med smak av vattenmelon är det första jag kommer på.....Men gärna ett års gratis pilateslektioner. Tänk vad jag skulle utvecklas av det!
  5. Vad skulle du döpa din båt till om du hade en? Det första jag kommer att tänka på är "Henrietta" så det får det bli. Hade en kompis i mellanstadiet som hette Henny kom jag på nu. Vi tappade dock kontakten så det blev ingen långvarig vänskap. Appropå namnen Henrietta alltså. 
 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

minus åtta här, ovanligt kallt... men får ta på mig varmt, mysig teddytröja. Så gott det ägget ser ut, jag har börjat steka... och grönsaker skär jag inte upp... kokar mycket med skalet på; morötter, palsternacka, potatis, brysselkål just nu... mer smak och vitaminer. Ifall jag inte hackar (makens jobb) och tillreder långsamt med en klick smör. Oxfilé hittar jag ibland i små förpackningar, räcker gott till två, lite och gott :) Energidryck, nja... Gamla kompisar börjar sina... ha en bra dag

2 znogge:

skriven

Skönt att huvudvärken inte var Covid-19 men det är självklart nog så irriterande ändå.
Hummer är definitivt något som nog mest säljs i samband med nyår.

Ha en härlig helg!

3 Karoleen:

skriven

Oxfilé och kyckling är det enda köttet vi köper i butik, annars är det bara egenjagat vildsvin, hjort, älg, rådjur och nötkött från närgårds. Jag tycker oxfilé är supergott och köper det ofta säkert nån gång i månaden =)

4 Hanneles bokparadis:

skriven

mitt långa inlägg...?? försvann?

Svar: Nej det är kvar. :-)
Hanna

5 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Så skönt att det "bara" är huvudvärk och ingen covid19. Kommer ni bli erbjudna vaccinering? Tänker eftersom du jobbar inom vården och sådant? :)

Svar: Jo vi kommer bli erbjudna vaccin men när vet vi inte.
Hanna

6 Lillian:

skriven

Åhh så deilig frokost, den fikk jeg lyst på. Kokt egg er alltid godt.

7 A ROOM OF MY OWN:

skriven

huvudvärk är väldigt enerverande. längesedan jsg åt äggfrukost. det går i vågor. och visst måste en ha lite tyst omkring sig på morgonkvisten innan själva dagen tar vid. en årsförbrukning av träning hade inte vart dumt! ett gym - kort helt enkelt

8 Robert W:

skriven

Hoppas det ordnar upp sig med huvudvärken. Nä, oxfilé köper inte vi heller. Alldeles för dyrt!

9 Susjos:

skriven

Mumsig frukost, äter också alltid ägg till frukost, gott och lite mättande!
Ja vad vill man ha ett års förbrukning av? Pilateslektioner lät inte dumt!
Å vad skulle man döpa en båt till, hm får nog fundera lite!
HA en skön helg!
Kram

10 Gerd:

skriven

En sån gossetröja har jag också, älskar den! Tror den är sex år nu, men outslitlig.
Jag ville också ha egentid när barnen var små.
Kram

11 Paula:

skriven

Är det tröjan på fotot? Ser himla mysig och skön ut! Skönt att du var covid-negativ, men trist att ändå inte vara på topp. Men du verkar ha teorier hur du kan komma tillrätt med problemen.-
Trevlig helg!

Kommentera här: