Vad är pilates?

Det bästa med att jobba natt är när man får krypa ner i sängen efter att alla barn gått till skolan, frukosten är inmundigad och det är tyst i huset. Idag sov jag betydligt bättre än igår. Som en sten faktiskt. Jag är nu ledig resten av helgen, det finns ett ledigt pass imorgon kväll men då ska jag vara med på en pilatesworkshop online och det vill jag inte missa. Eftermiddagens planer är att passa på att åka pulka en stund med Ida. Det är plusgrader nu så snön lär snart försvinna. Ikväll vill jag äta godis. Det är fredag idag så känns som en bra dag för snask!
Madelin undrade om pilates är stretch och svaret på den frågan är både ja och nej. Det är mycket rörlighet men pilates är så mycket mer än bara rörlighet. De bevingade orden som jag citerar i min bild är från Joseph Pilates´s protegé Romana Kryzanowska. En kvinna som arbetat med Joseph Pilates själv. Med tre enkla ord får man med hela essensen av vad pilates handlar om. Styrka och rörlighet utfört med väl balanserade och kontrollerade rörelser. Ibland ser jag deltagare försöka hinna med så många repetitioner som möjligt av samma övning men det är mycket bättre att fokusera på att göra övningen långsamt, att låta varje steg ta tid och inte slarva med setupen av övningen. När Joseph Pilates hittade på träningsmetoden kallade han den för contrology vilket också beskriver så väl vad det handlar om. Kontrollerade rörelser ut i varje liten del av kroppen. Det går inte att träna pilates och samtidigt tänka på vad man ska handla eller fundera på vad det blir till middag. Minns en klass med Linnea när jag utbildade mig då tiden gick så snabbt. Jag la mig ner på mattan, började rörelserne som hon instruerade och vips så hade en timme gått. Precis så ska träning vara, kroppen får jobba hårt, jag har roligt och tiden flyger. Det bästa är känslan efteråt. Ren lycka!

1 Jessi :

skriven

Det måste va det ända posetiva med att jobba natt. Komma hem & få sova. Medans alla andra är igång 😊.
Skönt att du är ledig helgen nu. Låter åxå skönt med ett pilates pass 🙂. Håller mex. Alltså känslan efter ett träningspass är UNDERBART!! 😃🥰.

Ha en trevlig helg! 🙂

2 Blondina:

skriven

Att få sova efter varje nattpass, de finns inge bättre :) Gud så skönt, jag dock brukade oftast ta en dusch innan för så äckligt då man jobbat med gamlingar och de har varit många incidenter och sen krypa ner i sin säng..hahah de kanske bara är jag men de känns fräschast så ;)

Intressant gällande pilates, hört talas om de men aldrig förstått hur man gör åså :) Kan du inte visa per bilder eller en video hur man gör? :D

3 Madde :

skriven

Det gäller att hitta den träningsformen som passar en bäst. Kan ha testat pilates men vet inte säkert, Skönt att sova efter ett nattpass.

4 Madelein:

skriven

Tack för den förklaringen, Riktigt intressant. Skall kolla upp det lite mer

5 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Låter underbart, det där har jag ofta känt att jag kan sakna med att jobba dag. Att få sova på dagen och jobba på natten. Det känns som man kanske får ut mer av dagen då? Hinner med att träffa familjen mera och sådant. Pulkaåkning i snön lät helt ljuvligt också :D.

6 Amanda:

skriven

Intressant att lära sej lite mer om Pilatus härligt att sträka ut kroppen låter intressant är det lite snabbare tempo en ett yoga pass :)

Svar: Nej det är inte snabbare tempo. Fokus är på lugna och kontrollerade rörelser.
Hanna

7 Lexochlogan:

skriven

Tror på att hitta bra träningsformer, pilates är fortfarande något jag verkligen skulle vilja testa på, gårSe om gymmet här erbjuder det helt enkelt. Har aldrig jobbat natt, tror det iof skulle passa mig egentligen men trivs bra med mina rutiner som det är

Kommentera här: