Höjden av fräckhet

Godmorgon! Hoppas att du mår bra. Barnen har gått till skolan och jag sitter nu och äter frukost. Ostmackor är helt klart underskattat! Vi har fortfarande julvaxduken på bordet, så fort vi hittar en ny så blir det byte.... Bästa sättet att skydda bordet från fukt och repor. Vi har haft vårat bord i över åtta år och ser fortfarande som nytt ut! Det snöar och är 6 minusgrader. Förr ett år sedan såg det ut så här 👇. Barmark och sol. Det ser inte kallt ut men jag minns att det blåste och var kallare än vad det ser ut att vara. Handbromsen gick också sönder så när vi skulle därifrån fick vi ringa efter hjälp. Tacka vet jag Falck vägassistans. De är bra! Jag skulle tillbaka till jobbet så det fick bli några kilometers promenad då jag inte hade tid att vänta på att assistansen skulle komma. En kollega var snäll och stannade kvar till jag kom.
Höjden av fräckhet!
Något som upprör mig är hur vissa chefer har låtit sina närstående gå före i vaccinationskön. Jag vill inte vaccinera mig men jag blir ändå upprörd över hur vissa tar sig rättiigheter som de inte har. Det är fult! Det har även hänt i regionen här där jag bor. Idag jobbar jag kväll, gjorde ett passbyte. Det är ju inte helt fel med en sovmorgon så här mitt i veckan. Skulle vilja promenera till jobbet (13 kilometer) men det blåser så får nog bli en annan dag. Vad ska du göra idag?
1 Jane Frej:

skriven

Fin blogg du har & tack för omtanken/Jane

2 znogge:

skriven

Jag inledde med en långrunda med hundarna tidigt i morse. En perfekt start på dagen och man vaknar till :D Nu är det jobb som gäller.
Jag retar mig också på att vissa chefer har gynnat anhöriga och låtit dem går före i vaccinationskön. Tyvärr är jag inte det minsta lilla förvånad dock...

Ha en bra dag!

3 Anonym:

skriven

Får man fråga varför du inte vill vaccinera dig? Tänker eftersom du jobbar med en väldigt utsatt patientgrupp (lungcancerpatienter) om jag har förstått det rätt? I regionen där jag jobbar kommer personal som inte vaccinerar sig få fortsätta jobba i skyddsutrustning och det diskuteras även att att ovaccinerad personal inte kommer att få åka på externa utbildningar och konferenser

Svar: Jag anser att vaccinet fortfarande är för oprövat och sen skyddar vaccinet framförallt mot sjukdom och inte mot smitta. Även som vaccinerad kan man fortfarande bära smitta och då förlorar det sitt syfte.

Att inskränka folks "rörelsefrihet" för att de inte är vaccinerad tycket jag är under all kritik. Enligt lag kan man inte tvinga folk till vaccinering. Det är fortfarande frivilligt.

Sen hade det varit trevligt att du står för vem du är och inte bara som "anonym".
Hanna

4 Petra Olsson:

skriven

Visst är det härligt med snö och minusgrader , Det känns varmare på ngt sätt❄️Ja man slutar aldrig förvånas över folks fräckhet men detta slog rekord fy så arg man blir ! Kram

5 Annie - Stora Små Äventyr:

skriven

Ostmackor är verkligen gott :)
Trist att handbromsen gick sönder men skönt med en liten extrapromenad :P

6 Emelie Andersson :

skriven

Usch vad hemskt att vissa chefer gör så! Det gör mig riktigt irriterad. :/
Ostmackor är en riktig fullträff 😍

7 Tina:

skriven

Men gud vad gott, håller helt med dig om att ostmackor är såå underskattat! <3 Usch sånt gör mig så fruktansvärt irriterad med... att folk ska gå före massa av människor i kön bara för dom är närstående! Så härlig bild! Ha en fortsatt fin kväll fina du! kram<3

8 Anonym:

skriven

Hej igen! Tack för svar! Det hade jag redan gjort men det går inte att ändra namnet från mobilen utan att logga in

Med vänlig hälsning,
Anna

9 Josefin:

skriven

Jag tycker inte man kan säga att vaccinet är särskilt oprövat. Pfizers vaccin Cominarty testades på 43 000 människor innan godkännande. Nu har dessutom getts till över 3 miljoner människor med väldigt få biverkningar och dessutom väldigt lindriga.

På min arbetsplats har vi precis gett vår patientgrupp (hemodialyspatienter) den första dosen. Enstaka var lite ömma i armen någon dag efteråt men inga andra biverkningar har rapporterats.

Du har inte heller helt rätt angående att vaccinet inte kommer minska smittspridningen. Precis som med alla andra vaccin så finns inte en 100 % skyddseffekt. Det skyddar framförallt dig från att bli allvarligt sjuk men det skyddar också andra efter risken är betydligt större att sprida smittan vidare ju sjukare du är. Om du mot förmodan skulle smittas trots att du har vaccinerat dig så kommer dina symtom med allra största sannolikhet bli betydligt lindrigare än om du fått smittan utan vaccin och därmed mindre risk för smittspridning. Dessutom är vaccineringen väldigt viktig ur ett folkhälso- och samhällsperspektiv. Ju fler personer som vaccinerar sig, desto färre allvarligt sjuk vilket ger en minskad belastning på sjukvården, inte minst intensivvården.

Har faktiskt lite svårt att förstå att du som dessutom jobbat på en Covidavdelning väljer att avstå från vaccinering. Jag jobbade nästan hela vården på Covidavdelning med intermediärvård och blev även själv sjuk i Covid. Efter att ha sett dessa svårt sjuka patienter så tycker jag inte att det finns något annat alternativ än att vaccinera sig. Som sjukvårdspersonal tycker jag att man har ett stort ansvar att föregå med gott exempel och vara rädd om sina patienter.

Svar: Tack för din kommentar! Den kommer dock inte få mig att ändra min ståndpunkt. Att skriva som du gör att man har ett stort ansvar att skydda och vara rädd om sina patienter som vårdpersonal och därför vaccinera sig tycker inte jag är ett argument. Jag är redan rädd om mina patienter med att vara extremt noggrann med basala hygienrutiner. Du som vårdfolk vet det att det är det absolut bästa sättet att skydda patienterna från smitta. Oavsett smitta så är det viktigaste just basala hygienrutiner. Annat jag gör för att ta mitt ansvar är att inte träffa en massa människor i onödan. Det enda undantaget jag gjort i vänkretsen till exempel är att träna utomhus med avstånd. Man kan ta ansvar på andra sätt också än bara vaccinering!
Jag har inte helt fel angående om vaccinerade sprider smitta eller inte. Det är inte helt klarlagt att vaccinerade inte kan bära smitta. Precis som jag skrivit i tidigare inlägg så står jag fast vid att det är upp till varje individ att själva ta beslutet att vaccinera sig eller inte.
Hanna

Kommentera här: