Fem en fredag vecka 5: Årshjul

  1. Vilken månad tycker du alltid känns längst? Hm, det får nog vara november trots att både jag och Ida fyller år. Det enda minuset med november är mörkret, annars är det en mysig månad med all väntan på adventstid och julemys.
  2. Vilken tid på året går fortast? Sommaren. Bästa känslan är någonstans där i maj/juni när jag vet att jag fortfarande har det ljusa och varma framför mig.
    Älskar pionernas tid!
  3. När på året är du som gladast? När det blir riktig vinter med snö och minusgrader och jag kan åka pulka med barnen. När det är soliga dagar och såklart sommaren. Men det får inte vara för varmt för då gnäller jag på det.
  4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja? Januari, februari och mars, då vill jag ha snö och minusgrader. Sen där i slutet på mars vill jag att all snö och is ska töa bort direkt. Jag vill ha en lång vår där allt kommer stegvis så det inte blir en explosion direkt. Jag tycker också att det perfekta sommarvädret är när sol på dagarna och regn på nätterna.
  5. Efter sommaren 2018 uppskattar jag regn på sommaren på ett annat sätt. Därmed inte sagt att jag vill ha regn jämt utan det ska vara lagom. Sen vill jag ha en fin september där det stegvis går mot höst, kallt och mörkare tider. Jag skippar gärna höststormarna och sen där i början på november vill jag att snön kommer och så vill jag ha riktig vinter fram till mars. 
  6. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år? Semestern! Då jag får koppla av och vara med familjen och ta dagen som den kommer.
Fem en fredag är Elisas påhitt. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

1 Motherandwife:

skriven

Åååh de gör jag göra idag ❤️ på min blogg. Men jag håller med dig där om att på sommaren ska de regna på natten

2 Lexochlogan :

skriven

Skulle nog ochkså säga november eller kanske oktober, två alldeles för långa trista och mörka månader. Kanske mest oktober för att november ändå innehåller lite lov trots allt, då vi alltid försöker vara lediga. Jag älskar sommaren, utan tvekan, sol värme och ljus är vad jag behöver

3 Jessi:

skriven

Det var en rolig lista. Jag håller med dig på många punkter du med gillade 😊

4 Kina:

skriven

Ledigheterna var det man såg fram emot när man jobbade. Nu när jag är ledig för jämnan så saknar jag faktiskt semestrarna! 😁 Och aldrig blir man nöjd!!

5 Paula:

skriven

Jag tror vi alla är mer eller mindre världsmästare på att klaga på vädret! Det ska inte vara för kallt eller varmt eller blåsigt. Och våren ska gå långsamt, det tycker jag också, oftast kommer ett par riktigt varma dagar då hela naturen exploderar istället för att ta sådär ett steg i taget...
Och slutsatsen? Vi får allt ta det som det kommer, årets upplaga av vintern hittills gillas skarpt, fast kanske hade det räckt med max tio kalla grader istället för ner mot tjugo.
Fortsatt trevlig helg

Kommentera här: