Mina juldagar

ÖNSKAR DIG EN FORTSATT FANTASTISK JULHELG!
Det är julaftonskväll och jag har smitit in en stund i vårt sovrum. Det har varit en intensiv dag och jag känner att jag behöver en stund för mig själv. Tänker ofta att jag nog är en smula introvert. Det är trevligt att vara social men efter många timmar vill jag bara vara själv en stund. Så fast det är julaftonskväll och du säkerligen inte kikar in här just nu tänkte jag ändå kika in och berätta i mina två juldagar. Min gårdag med julfirande med min familj och så idag julifrande med Rickards sida. Men vi börjar från början.
23 december
Då gjorde jag något som jag aldrig gjort förut: skållade mandel. Det fanns ingen hackad mandel i vår lilla butik och jag glömde det när vi var på Maxi. Fast jag kollade extra på bakhyllan och hade känslan av att det var något mer jag skulle ha. Medan jag plockade väck skalen från mandeln så tittade jag på julfilm: A California christmas: city lights. Kan man få nog av julfilmer? Visst är de väldigt förutsägbara: människor träffas, de blir kära, stöter på något problem som de löser och så slutar det lyckligt med att de blir tillsammans. Just det, det snöar också och i många av filmerna friar killen fast de inte alls känt varandra längre. Något förutsägbart men jag gillar det ändå.
Efter skållningen av mandeln kokade jag knäck, griljerade skinkan och satte en matbrödsdeg. Ida önskade en extra god julfrukost så jag bakade källarfranska. Fast inte helt enligt receptet eftersom jag varken hade olja eller rågsikt hemma. Men det blev precis lika bra ändå. Gjorde som en blomma och så hade jag ost på som fick smälta i ugnen. Mums tyckte jag. Appropå knäcken så tog det två timmar  att koka smeten. Var så rädd att det skulle koka över så jag lät det nog koka på för låg temp. Men till slut blev den klar och den blev så god!
Runt tretiden åkte vi till mina föräldrar för att fira lite jul. Dit kom också Marcus och hans lille gospojk. Eftersom Samuel skulle till sin biologiska pappa på eftermiddagen idag så passade det bättre att ses igår. Tänk vilken lyx att vara ledig så många dagar nu under julhelgen. Det blir fler möjligheter och mer flexibelt att ses. Vi började med att fika tillsammans och därefter delades det ut julklappar. Mamma har spenderat nästan hela det här året med att virka filtar till barnen. Jag var grön av avund och ville så gärna ha en jag med. Ska fråga lite snällt om hon vill göra en till mig med.
Titta så fina de är! Mamma är så duktig på typ allt hon tar för sig!
 Jag lånade Idas filt en stund! 
 Mamma och pappa med lille Kevin. Känns så konstigt att de nu får vara farmor och farfar också. Kevin gick från famn till famn och var så glad och busig. 
Vi åt julbord tillsammans och efter det åkte vi hem. Trötta efter en mysig eftermiddag tillsammans.
24 december, JULAFTON'
Barnen fick en varsin morgonjulklapp: en varsin härlig fluffig kudde. Jag fick också en julklapp: Rickard hade fixat ett pussel med bilder från en grotta på Gotland. Tur det "bara" är 500 bitar. Det är typ bara grått, vitt, svart och pyttelite gröna toner. Ser fram mot att få fortsätta bygga på pusslet. Jag gillar ju det. Vi tränade en cirkel tillsammans, otroligt tufft före frukost men kändes skönt att ha träningen gjord. Efter en hel dags ätande är det tufft att få till ett träningspass också.
Lyckan i att det var både sol, snö och minusgrader. Det brukar alltid vara slask och blask så i år kändes det verkligen som jul!
Snask såklart!
 Ida målade en teckning till farmor!
 Brorsan spelade lite gitarr. Jag hade glömt bort hur mycket koll man måste ha på så små barn som Kevin. Särskilt hos oss där det verkligen inte är anpassat för små gostroll. 
 En teaser framför granen! 
I år kom alla gäster ganska sent men lagom till tomten kom de allt. Det blev en mysig förmiddag med julklappsutdelning och därefter leka en stund innan det var dags att förbereda julmaten. Det var så gott men måste erkänna att starta dagen med godis är inte det smartaste. Haft ett litet lurande illamående hela dagen....
Efter lunchen blev det soffhäng och mer snask tills det till slut var dags för Kalle. Jag somnade som vanligt ifrån.....
Kändes inte som en dålig idé att ge oss ut på en promenad. Men det var bitande kallt. Trots det så njöt jag av den knarrande snön. Älskar knarrandet.
Ikväll har jag som sagt gömt mig en stund i sovrummet och barnen tittar på Ensam hemma 1. Tänkte joina om en stund. Ikväll ska vi såklart se på Tomten är far till alla barnen. En tradition som jag inte tänker missa.
1 ingmarie:

skriven

Härligt att vara ledig och kunna umgås! God fortsättning!

Svar: Tack detsamma! :-)
Hanna

Kommentera här: