Att bli mer vältränad

Vet du vad, nu har jag tröttnat på min obefintliga karaktär och disciplin. Allt för ofta tycker jag att jag att låter latmasken styra vad gäller styrketräning och övrig träning. Någon tycker säkerligen att jag tränar jämt. Jag tycker att jag tränar för lite sett till målsättningen jag har och mitt fotbollsdömande. När nu den får komma igång igen. Det senaste jag hörde var maj. Men iallafall. Jag är trött på att känna mig svag, omotiverad och allmänt blaha. I rubriken skrev jag bli mer vältränad men jag vill också bli mer hälsosam. I det spektrat ingår att:
- Sova bättre. Svårt när jag jobbar kväll och dagen efter ett dagpass. Så min plan här blir att lägga mig tidigt övriga dagar för att på något sätt kompensera upp de dagar med dålig sömn.
- Äta mer grönsaker och varierad kost.
- Dricka mer vatten. Jag har i min almanacka ritat rutor som jag kryssar i för varje glas vatten som jag får i mig.
- Jag vill bli av med mitt sockersug. Keto vore bra men så hardcore kan jag inte bli just nu. Men kanske någon form av liberal LCHF. Vi får se.
Träningen då? Jag har kämpat ett år med motivation, att känna att det händer grejer. Vissa pass känner jag absolut att jag inte är på samma plats som för ett år sedan. Men jag har fler träningspass där jag får slita än vad det flyter på. Tror mycket är direktrelaterat till att jag ofta sover för lite och dricker för dåligt. I pilatesen känner jag mig starkare, men det finns mycket att jobba med där också.
Så min plan:
-Löpa fyra gånger i veckan. Två intervallpass, ett med långa och ett med korta intervaller. Ett pass tempoträning. Alltså en fart i en viss tid. Och ett pass med "mysjogg".
- Styrketräning två gånger i veckan, ett med explosivitet och ett med fokus på hela kroppen. Mina armar behöver mer kärlek till exempel. Styrketräningen planerar jag att köra efter tempoträning och mysjogg.
- Pilates två timmar i veckan. För rörlighet, hållning och de där musklerna man inte får fatt på i vanliga styrkeövningar.
1 ingmarie:

skriven

Har du provat köra med PT? Jag har inga problem varken med motivation, disciplin eller ork men för mig har det blivit ett lyft.

Att inte äta mycket grönsaker är för mig omöjligt. Skulle typ dö utan. :-D

Svar: Min man är pt, utan honom hade det varit ännu värre med disciplin och motivation. 😊
Hanna

2 Anneli:

skriven

Hej Hanna!,
Jämfört med mig är du absolut ingen latmask. Bra jobbat därmed målen för träningen. Jag skickade efter ett par springskor idag så nu skall även jag börja springa igen. Jag gör ju KETO och har gjort det länge så vi får se hur det blir att springa på den kosten. Jag vet att det är svårt att ställa om när man redan springer för då tar det ett tag innan det går riktigt bra att träna. Heja dej! Nu kör vi.

Ha det gott och tusen tack för dina kommentarer hos mig! Jag tror att vi tycker lika i mycket.

Varm kram,

Anneli i Dalarna

3 sara:

skriven

Min motiviation är för första gången på många många år på botten, men nu börjar jag känna att jag vill komma igång igen. Siktar på att kunna smygstarta nästa vecka :)

Lycka till med din plan :)

Kommentera här: