Fem en fredag vecka 36: Längd

 "För jag har bara regn hos mig.....☔🎶"
Det är fredag och regn utanför fönstret. I huvudet spelas Orups gamla låt "regn hos mig". Passar bra idag med tanke på vädret. Inte för att jag gillar låten dock, Orup är ingen favorit. Idag är jag ledig vilket passar bra med tanke på hur trött jag är. Känns som att jag vaknat på helt fel sida. Men det blir väl bättre snart med lite frukost i magen.

Det är dags för Elisa´s fem en fredag. Vill du vara med så länka hos henne och hos dig så hittar fler till fem en fredag. Det är rätt många nu som deltar varje vecka.
  1. Vad är det längsta du åkt med bil? Det längsta jag åkt nonstop är till Idre, det tar sex timmar. När barnen var små så åkte vi alltid på natten för att de skulle sova och vi kunde köra hela sträckan i ett svep.
  2. Vad är det längsta du har sprungit? Det längsta jag sprungit är ett halvmarathon, 21 kilometer. Jag har bara gjort det en gång. Det längsta jag sprungit efter det är 13 kilometer.
  3. Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen? Beror på om jag ska duscha eller inte men jag tar aldrig lång tid på mig i badrummet. Dusch, påklädning och sminkning tar max en halvtimme.
  4. Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är? Jag brukar ge personen tio minuter innan jag ringer och kollar läget. Är det en fotbollsdomare jag väntar på så ringer jag ganska direkt när personen är sen.
  5. Hur långt skulle du gå för att få som du vill? Oj, jag är inte så dramatiskt lagd. Men jag är väldigt envis när det handlar om bara mig. Att lära mig döma fotboll, bli pilatesinstruktör, plugga och så vidare. Det krävs mycket för att jag ska ge mig. Men när andra är inblandade också så är jag mer flexibel och öppen för att tänka på andra sätt och inte bestämma. Jag måste inte i alla situationer få som jag vill. 
PS: Bilden är inte min vy från mitt fönster. Fotbollsplan som du ser är från en fotbollsplan där jag dömde några av mina första pojkar 16 matcher. Nu är det ingen fotbollsplan här längre utan det håller på att byggas bostäder. DS
1 Ingrid:

skriven

Jag beundrar alla som springer, något som jag aldrig gjort. Jag nöjer mig med mina promenader.
Ha en skön helg!
/Ingrid

2 Hanneles bokparadis :

skriven

sist åkte vi buss till Idre, bekvämt från Göteborg 😀

3 Geddfish:

skriven

Kul att läsa dina svar! Du verkar aktiv.
Trevlig fredag! Hälsar Gerd

4 Klimakteriehäxan:

skriven

Att åka på natten är naturligtvis praktiskt med sovande barn - men jag ogillar att köra när det är mörkt ...

5 Ugglanoboken:

skriven

En halvmaraton är väldigt långt :-) Att springa långt är inte alls min grej.

6 A ROOM OF MY OWN:

skriven

tio minuter är för kort tid. flera av dem jag har omkring mig kan vara både en halvtimme och mer försenade. nattkörning tillämpar nog de flesta föräldrar, tror jag. det gjorde vi och det gör dottern med sin familj

7 A ROOM OF MY OWN:

skriven

tio minuter? nej, jag väntar 20 - 30 minuter eftersom flera i familjen och vänskapskretsen är tidsoptimister och nästan alltid kommer för sent. men fotbollsdomare o dyl ska naturligt vara i god tid

8 Herr Nilssons Fru:

skriven

Smart att köra på natten så barnen sover gott under resan.
21 km är stort jag stannade på en mil.
Hos mig är det sol, bra de för vi ska ha kompis här i afton, bada i poolen, äta lite och
avsluta natten med kortspel. De e gott.
Kramiz

9 Paula:

skriven

Envishet är bra, det höjer ribban, bara man inte blir dumdristig. Fotbollsdomare låter häftigt!

10 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Så kul tycker jag när du skriver om Idre. Hur kommer det sig att ni inte åkt dit nu på ett tag? Kommer ni åka dit igen tror du? Så fint också när man får såna där låtar i sitt huvud tycker jag, brukar älska att höra ljudet av sånger som man sedan sjunger med i för hjärnan själv plockat fram dem :).

Svar: Det blir inte Idre för att vi åker till Gotland istället. Vår favoritö! :-)
Hanna

Kommentera här: