Vi har yttrandefrihet i Sverige

Det här inlägget började jag skriva på någon gång i höstas. Jag kände dock att det är ett sånt här inlägg som jag behövde fundera en hel del på. Vi brukar i Sverige prata om att vi har yttrandefrihet och att vi ska vara toleranta mot människors olika tankar. Det är ett demokratiskt land och alla röster ska göras hörda. Men mer och mer går vi mot ett samhälle där tankar som inte stämmer med det vi tidigare vet censureras. Nya tankar är helt plötsligt livsfarliga och får inte synas. Jag vet flera personer som får sina inlägg anmälda och borttagna. Inlägg som inte alls är olämpliga utan erbjuder ett annat tankesätt.Jag kan inte låta bli att fundera över vad är det för dold agenda som styr. Vad är vi så rädda för? När jag började fundera på att skriva det dessa rader så handlade det specifikt om hälsa och hur människor inte kan säga det de tänker utan att andra skriker om att det man påstår ska vara vetenskapligt belagt, annars är det fakenews för hittepå. 
Något som definitivt aktualiserar censur är att kritisera regeringens strategi kring pandemin, flera stora kanaler har stängts ner som kritiserar det vi vet om covid. Tidigare har jag länkat till en annan video av Nils (som pratar i videon nedan) som nu är bortplockad. Helt galet ju! Alla åsikter så länge det inte är kränkande mot någon annan individ måste vara accepterat att uttrycka. Vad man än tycker om det.
Det är en skrämmande utveckling att oliktänkande censureras. Var är vi på väg egentligen? Mot ett samhälle där alla ska pressas in i en mall och bara vissa tankar är tillåtna?
 
 
 
 
 

Kommentera här: