Skumtomtekakor och dumlekakor

Idag tänkte jag tipsa om två härliga kakor. Basen är samma men jag gjorde dubbel sats.  Till chokladdegen la jag till 4 msk kakao. Du behöver till en hel massa kakor (dubbla satsen):
250 g smör
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Jag brukar alltid blanda ihop ingredienserna på ett bord eller en bänk. Idag blev det på köksbordet. Mysigt att pyssla tillsammans, medan jag gjorde kakorna fixade Rickard tårtan till imorgon när jag fyller år. Hehe, det blev sex lager: vaniljcreme, banan blandat med jordgubbssylt, ett lager med grädde och så ett med dulche du leche-creme. Mm, den ser jag fram mot att sätta tänderna i imorgon.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg, dela den i två halvor. Jag gjorde dumlekakorna först för att inte de skulle bli chokladiga. Ta små bitar av degen och platta ut till en cirkel. Lägg en halv dumlekola i varje och tryck ihop och rulla sedan till en boll. Lägg på en plåt och gör "gaffelmärken" på varje kaka. In i ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter. Jag gräddar på känsla.
Av den andra halvan av degen blandar du ihop 4 matskedar kakao. Blanda ihop degen ordentligt. Gör sedan på samma sätt som med dumlekakorna. Dela skumtomtarna på två.
1 My:

skriven

Men åh vad gott :D

2 Birgit:

skriven

Dumlekakor- ja, tack!
Skumtomtekakor... nja... Jag gillar skumtomtar bäst precis som de är.

Kommentera här: