Fem en fredag vecka 45: Drömmar

Imorse var det jobbigt när klockan ringde. Så pass att jag kände efter, "är jag inte lite snuvig", "har jag inte lite ont i halsen".... Men näpp häpp, det hade jag inte, varken ont eller snuva. Det var bara att knalla iväg till jobbet. Men dagen har gått fort och det var en bra dag på jobbet. Men nu tar jag helg!
Igår kväll tänkte jag gå och lägga mig tidigt och när jag gosat ner mig under täcket fick jag sms från Samuel som ville ha lite hjälp med mat. Snäll mamma som jag är så lagade jag till lite mat, vi pratade en stund och sen somnade jag.
De här bilderna har jag tänkt blogga om ett tag. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Tajmingen blir hel fel, jag tappar balansen och ja, det blir bara allmänt tokigt. Kul att bjuda på iallafall! 
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.
Den här gången handlar frågorna om drömmar. Tyckte det var lite svårt att svara på faktiskt.
  1. Vad har du för återkommande dröm/drömmar? Jag har inten återkommande dröm men när jag har intensiva perioder så drömmer jag mycket om just det som jag varit med om under dagen. Tex när det här med corona började så drömde jag om virus och basala hygienrutiner. När jag dömer fotbollscuper kan jag drömma om att jag dömer fotboll. Då drömmer jag alltid så konstigt, som att jag kommer försent och att min visselpipa inte fungerar.....
  2. Vilken är din största dröm? Jag drömmer fortfarande om min egna pilatesstudio och att kunna jobba med träning och hälsa på heltid. Samtidigt älskar jag mitt jobb på lungmedicin så det är kluvet.
  3. Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse? Det är att få jobba på sjukhuset ändå.
  4. Har du någon gång drömt något som slagit in? Många gånger, men jag kommer såklart inte på något konkret nu.
  5. Vad är din största mardröm? Att det ska hända familjen något eller att jag blir svårt sjuk.
 
1 jessie:

skriven

haha jag kunde inte låta bli att skratta lite nu, drömma om basalahygenrutiner lät verkligen som en något mindre trevlig dröm ändå. känner dock igen detta med största mardrömmen, det har jag nu haft som största mardröm under hela mitt liv faktiskt, att det ska hända någon som står mig nära något. Dock är det nog väldigt vanligt hos dom flesta man är ju alltid rädd att förlora personer man älskar ❤

2 Gerd:

skriven

Sympatiserar med dina svar.
Trevlig fredag!

3 Jessi :

skriven

Ja, ibland kan man ha sånna dagar. Att man bara vill vara hemma. Men det var ju tur för dig att jobb dagen gick fort 🙂.

Dina frågor kommer jag svara på någon dag 🙂.

Ha det så bra! 🤗

4 Lillan Kind:

skriven

Det var ju ändå tur att du kände dig fri från snuva och halsont imorse, men jag känner igen känslan att vilja stanna kvar unde det sköna täcket😄
Drömmar är ett intressant ämne, och något jag tror är viktigt att ha - men även att försöka uppfylla. Själv har jag både stora och små drömmar, och många har blivit verklighet. En egen pilatesstudio låter som klippt och skuret för dig😄 Värsta mardrömmen tror jag är samma för väldigt många😊

5 Therese Carlsson:

skriven

Fina bilder =) jag ville inte heller gå upp ur sängen i morse så jag fick tvinga mig upp men jag kände dock inte efter om jag hade ont någonstans =)
Du är duktig som kämpar med träningen =)

6 Madde :

skriven

Detta med drömmar är häftigt. För längesen drömde jag fortsättning på samma dröm. Typ Harry Potter.

7 Madde:

skriven

Ja men frågar sig själv det på morrnarna. Jag temper barnen VARJE morgon innan vi börjar göra oss ordning för skolan. Örontemp har tilläg på 0,5 grader och oral/armhål har 0,7 rektal har 0,2.

Men ja det är jag. Men extra noga är jag. Vad fina bilder

8 [email protected]:

skriven

sjukhus är inte min dröm, var rädd många år efter barndomserfarenhet, annorlunda för (fick inte träffa mot på ett par veckor för att jag vad ledsen!), men solen skiner +12˚C och gått drygt 15 km 😀

9 Bokdamen :

skriven

Intressant att läsa dina svar. Sista håller jag helt med om.

10 A ROOM OF MY OWN:

skriven

du kan väl kombinera sjukhusarbete med din pilatesstudio på något listigt sätt. den egna hälsan och familjens är viktig

Svar: Ja, det vore ju en toppenbra kombo!
Hanna

11 Diana Saelöen:

skriven

Åhhh...vissa mornar önskar man nästan att man är lite sjuk men man ska vara försiktig med vad man önskar sig.

Intressanta frågor om drömmar....funderade på dem, men håller med, svåra att svara på. Men på nätterna drömmer jag extremt mycket.

Svar: Nej jag önskar mig inte sjukdom. Men det hade varit skönt att få vara hemma eftersom jag var trött och då kände efter lite extra.
Hanna

12 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Vill bara börja med att säga att bilderna du ska visa är väldigt minimala, jag tror inte det var tanken? Eller? :)

Annars så, det där med att känna efter har man ju gjort genom åren ;D , även innan covid19 men nu är man nog extra benägen att känna efter kanske. Har visserligen sällan förkylningar dock. Själv råkar jag ut för migrän och annat skit. Du hade dock turen att må tipp topp och det är ju det bästa (fastän man ibland önskar att bara få vara lite sjuk.)

Svar: Jo det var meningen, de är klickbara. 😊
Hanna

13 Paula:

skriven

Du har många järn i elden, ge inte upp drömmarna, ibland tar det bara lite tid!

14 Birgit:

skriven

Vilka somriga och härliga bilder :-) Så längesen jag var in och läste en blogg, så extra härligt att välja din då! Drömmar är ju lite intressant; jag drömmer oxå mycket när det är intensiva perioder. Då brukar det kännas som att jag inte har sovit alls utan bara rusat omkring. Jag kommer sällan ihåg mina drömmar. Att jag "fått" en familj är nog en dröm som slagit in❤

15 Susjos:

skriven

Ja, tänk att få jobba med hälsa och träning på heltid, det skulle inte vara helt fel! Och har man familj så vill man verkligen inte att något elände händer dem!
Ha en bra helg!

16 Amanda :

skriven

Tror att det är ganska bra att sätta sej och känna efter i bland hur allt är om kring och hur man mår för övrigt. vad roligt att du skriver lite om drömmar :)

17 Ida:

skriven

Härligt att få veta lite vad du har för drömmar. Jag har ibland helt knäppa drömmar. Senaste mardrömmen var att jag drömde att jag födde barn.

18 Amanda:

skriven

Jag brukar med drömma ganska verkliga drömmar men ändå konstiga. Jag drömde imorse att jag hade prov och skulle hinna till skolan så var lite stressad. Anledningen till den drömmen är nog för att jag skickade in mitt uppdrag idag som jag hade tänkt :D

19 Blondina:

skriven

Värsta som kan hända är att jag dör nu i covid, inte för ja e rädd för döden men att va tvungen att lämna hundarna sambon alla vännerna typ. Jag tror covid 19 gör en paranoid man känner efter lite mer o kanske inbillar sig jagar upp sig. Jag som va stensäker på att ja va förkyld åså var de covid 19 ist :/

20 Helen:

skriven

Jag känner väldigt väl igen mig i första frågan, så där blir det för mig med. Men det är säkert något sätt för hjärnan att bearbeta det man pysslar med.

Kommentera här: