Fem en fredag vecka 13: Första gången

 Godmorgon! Där fick jag för att jag tidigare i veckan skrev att jag var pigg. Idag var det segt att komma upp. Dock var Ida också trött, vi är nog lite fredagströtta allihop. Jag har startat dagen med att filma några övningar till ett inlägg. Jag har dock klantat till mig och dödat mitt objektiv. Jag stötte till kameran när objektivet var utzoomat så nu är det helt snett. Googlade lite och det är jättedyrt med objektiv och även ny kamera. Så nu är jag kameralös ett tag. Surt sa räven. Men solen skiner och jag känner mig ändå pepp på den här dagen. Jag jobbar ikväll och innan dess ska jag springa lite, försöka plugga lite och kanske skriva något mer inlägg. Det här inlägget 35 grejer jag lärt mig under 35 år var inte så lätt... Jag har kommit på 10 grejer, eller om det var elva. 

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När var första gången du gick på bio?
  2. När var första gången du gick på zoo?
  3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
  4. När var första gången du åkte skidor?
  5. När var första gången du använde internet?
1. Den allra första filmen jag såg på bio var en med Snurre Sprätt och basketspelare. Tror filmen hette Space jam. Den andra jag såg var Titanic, hade en klasskamrat som såg den över tio gånger på bio.... 
2. När jag var sju år, sommaren 90 så åkte hela familjen till Sydafrica. En av dagarna besökte vi Kruger nationalpark. Det måste väl räknas som första gången. Annars Ölands djurpark när Samuel var runt 1½ år.
3. När Spice Girls kom ut med sin allra första skiva, det måste varit 1996.
4. Jag var barn men jag minns inte ålder. Om jag inte kommer ihåg helt så har jag en bild på mig och brorsan när vi åkte skidor. Eller var det skridskor..... Senast jag åkte skidor var iallafall när vi var i Idre, 2009 kanske.
5. I skolan när jag gick i högstadet, typ 96 kanske. Minns att jag sökte på SpiceGirls på sökmotorn Alta vista. Internet var dock hur segt som helst så de där bilderna som skulle laddas upp gjorde att internetsidan hängde sig och jag var tvungen att starta om datorn. Hemma fick vi surfa efter klockan sex på kvällen. Då var det billigast. "Ringsignalen" när modemet startade igång glömmer jag nog aldrig.

Uppdaterat: 27/3 09:30
Kul att ni är några som känner igen filmen jag skriver om. Googlade lite och jo, det är Space Jam och så med Michael Jordan i huvudrollen. Nostalgi ju!
1 Emma:

skriven

Känner med dig med att inte vara pigg. Fy vad det var jobbigt att komma upp imorse, verkligen såå trött.
Otur med kameran! Ja tyvärr är objektiv så sjukt dyra, får hoppas du löser det på något vis❤

2 Pärla:

skriven

Fredagstrött är jag med, hehe. Tråkigt med kameran dock!
Jag har också gjort fem en fredag men det publiceras lite senare. Jag har inte alls lika bra minne som dig dock hehe! Spice Girls var en favorit här med men aldrig köpt en skiva hehe.

3 Moa Larsson:

skriven

Alltså åh. Ofta när jag läser här inne så glömmer jag bort att det är en sådan åldersskillnad oss emellan. Men när du skriver om internet från 1996 så tänker jag att då föddes jag ju... Kul inlägg! KRAM!

4 Diana:

skriven

Oj...roligt med sådana frågor men när jag läste dem så kom jag inte på svaret på en enda av dem...men blev ju jättenyfiken själv, så nu måste jag nog rota fram alla mina dagböcker och se om jag kan få några ledtrådar där...jo kom på att första gången jag på bio var när bröderna lejonhjärta kom ut...när var det tro??? Kul med sådana utmaningar.

5 Hanneles bokparadis:

skriven

väldans, tio gånger på bio! Vilket bra minne du har, tråkigt med kameran.

6 Elisa:

skriven

Nej vad trist med objektivet. Det går inte att laga? Det kan ju visserligen vara nästan lika dyrt som att köpa nytt så det inte är värt det.

Modemljud är verkligen nostalgi! Tänk vad det kan kasta tillbaka i alla fall mig till minnen från uppväxten. Fick också bara surfa efter kl. 18 när det var billigt. Ibland kunde jag ge min mamma en tia för att få surfa innan dess, haha!

Space jam låter det som definitivt, med Michael Jordan. Minns att jag tyckte den var riktigt bra.

7 Annica:

skriven

Nej vad surt med objektivet..! Kan inte köpa ett begagnat kanske? :) Kolla blocket, tradera och sådant.. :) I alla fall ett tills vidare kanske?

8 Mikkizlilja:

skriven

Haha jag minns så väl den där snurresprätt filmen, otroligt rolig. Har du varit på fler ställen än Sydafrika? Har du några bilder eller sådär som du kanske kan dela med dig av? Jag älskar verkligen semesterbilder och tycker olika delar utav världen ser så annorlunda och häftiga ut. Jag har aldrig rest utanför Sverige faktiskt men min faster åkte mycket till Egypten o liknande. Fick alltid saker som kameler av äkta kamelskinn m.m. Jag älskade dessa saker! Roligt inlägg, väcker mycket minnen och man får veta personliga saker om dig.

9 A ROOM OF MY OWN:

skriven

jag var ovanligt pigg idag. men jag gillar inte tidsomställningen. Titanic har jag aldrig sett. tänker inte göra det heller. har inte sett Schindler´s list heller. de verkar outhärdliga. tråkigt med objektivet.

10 Klimakteriehäxan:

skriven

Sydafrika - så härligt, dit har jag ännu inte kommit och det är väl tveksamt om jag nånsin gör det.

11 Tess:

skriven

Var heller inte pigg då kl ringde ja kände bara låt mig somna om hahah 😂❤️ men kul med dina svar 😍 asså mina dagböcker är borta sen länge tyvärr :( Hujj objektivet not good tror du de går å fixa eller?

12 Gerd:

skriven

Intressant att läsa svaren på frågorna utifrån alla åldrar som svarar på "För första gången" för det varierar ju!
Tack för dina svar, trevlig fredag, krya på dig!

13 Marit:

skriven

Morro å lese svarene. Veldig forskjellige etter som hvor i livet vi er selv.

14 Lena:

skriven

Stämmer att Spice Girls första album kom 1996. Det lyssnades massor på låten Wannabe hemma hos oss då.

15 Paula:

skriven

Modem hette det ju, jag har ju glömt det mesta från internets barndom. Så kul att du fått besöka Krugers nationalpark, det måste ha varit ett minne för livet. Trevlig helg!

16 jessica:

skriven

hihi den här gången var frågorna lite ett test i minnet i sig. Men jag tror faktiskt första mitt första bio besöka var lotta på Bråkmakargatan haha. Men oj titanic 10 gånger ja nog för att filmen va bra, men tror inte jag besökt någon biofilm mer än en gång faktiskt.Många gånger föredrar jag att kolla på filmer hemma istället, så jag slipper störa mig på att folk på bion jämt måste prassla när det är som mest spännande, haha bitter jessica 😂😂

17 Karoleen:

skriven

Filmen gillade jag skarp! Den var väldigt underhållande 😂

Kommentera här: