Fem en fredag vecka 11: Hamstring

En helt orelaterad bild men så är det ibland. 
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
  2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
  3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
  4. Hur handlar du vanligtvis din mat?
  5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
1.
Nocco och på grund av min ketogena kost så har jag också alltid smör hemma.
2.
Ingenting eftersom att maken var iväg och storhandlade idag. Igår på Maxi hade de ett helt galet jippo med halva priset på allt så då var butiken i princip tömd. Idag hade det dock kommit varor men pasta och tvål var slut. Helt galet ju!
3.
Nepp, det har jag inte. Jag litar på att det fungerar framöver med. Och om inte hoppas jag på att varningar går ut i tid.
4. Fysiskt i butik.
5. Smör!! Jag märker direkt på kroppen när jag ätit alldeles för lite fett. Min kropp vill ha högt intag av fett. Men å andra sidan eftersom jag är i ketos (kanske inte den här veckan då jag varit lite väl slapp, Fortfarande strikt LCHF men inte ketogent på grund av för lite fett) så kommer min kropp gladeligen producera ketoner som förser mig med energi. 
1 Lillian:

skriven

Hele verden går av hengslene og en får en forsmak av hvordan det blir om det skulle bli en skikkelig krise i verden med stor dødlighet.

2 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Här var det åtgång på toalettpappret, helt sjukt. Alltså det är HELT länsat. Förstår inte vad folk håller på med? Värst ändå att vissa verkar hamstrat ersättning har jag fått höra. Tänker på de med bebisar som blir utan, där måste ju folk börja tänka till :-o.

3 Paulina:

skriven

Nocco har jag alltid också i kylen 😍 Har inte fattat det där med keto. Har det något med LCHF att göra?

Svar: Keto är strikt LCHF där målet är att komma i ketos .
Hanna

4 Ullie:

skriven

ja ycker att det är lite väl hysteri kring detta
här har väl minsta tös influensa klart man undrar säger ja men får ta det om det blir värre . nu har hon 39 i feber

5 Hanneles bokparadis:

skriven

smör måste jag vara måttfull med, men vill ha vispgrädde till mitt kaffe, hamstrar inte längre när barnen flyttat hemifrån, helt hysteriskt nu.

6 Annie:

skriven

Jag såg bilden och rubriken ...tänkte 'hamstring' på engelska = knäsena … ja, men då passar ju bilden, haha! Tack för inspo till inlägget!

Svar: Haha, okej. Så långt tänkte inte jag. Ja, då är det ju en passande bild.
Hanna

7 Åsa:

skriven

Undrar just hur det är i affärerna här på orten (en yttre ort som tillhör Stockholms län), var ett tag sedan jag handlade nu, och utvecklingen kring coronaviruset har ju gått så oerhört snabbt senaste veckan! Kanske tomma hyllor även här i lilla Norrtälje, vem vet. Behöver inte handla så ofta, har alltid haft en buffert, för alla eventualiteter (bor på landet)... och ja, då behöver man ju inte "hamstra" i någon slags panik, eller vad det nu är detta. Naturliga fetter är livsnödvändigt, oavsett om man strävar efter att hamna i ketos eller ej. ;)

8 Sara Pepparkaka:

skriven

Vissa av mina bekanta är galna i Nocco men jag har inte riktigt förstått det där.

9 Fröken Christina:

skriven

Hur kan tvål ta slut? Det känns konstigt. Men handspriten är ju ransonserad.

10 ingmarie:

skriven

Helt galet hur folk verkar hamstra i Sverige! :-O

11 Marit:

skriven

Den hamstringa er ikke bedre her i Norge. Skulle jo tro vi var i krig! Håndsprit er ikke å oppdrive, ikke mel og havregryn heller. De sier de få forsyninger i butikken i morra, men da står vel alle hamstrene der i kø før de åpner ... noen får visst aldri nok.

Kommentera här: