Fem en fredag vecka 25: Midsommar

Godmorgon! Idag är det Midsommar, det har gått så fort fram till nu. Det känns lite jobbigt faktiskt men jag försöker njuta och vara här och nu och inte tänka alltför mycket på hur snabbt tiden går. 
Elisa kör såklart Fem en fredag den här veckan med. Vill du vara med? Klart du vill men glöm inte länka till henne och skriv att du är med. 
  1. Hur firar du midsommar i år?
  2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
  3. Kommer du dansa runt en majstång?
  4. Hur var dina midsomrar som barn?
  5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?
1. Jag firar med att äta lunch tillsammans med familjen, jag vill grilla och så har jag bett mannen att göra en jordgubbstårta. Efter lunchen kommer jag cykla iväg till jobbet och jobba mitt sista pass innan semestern. 
2. Jag vill grilla och det hoppas jag hinns med också. Får börja tidigt. 😋
3. Nej, det kommer jag inte göra. Varken jag eller barnen har gjort det på flera år. Tror aldrig barnen gjort det slog det mig nu. 
4. Vi firade inte midsommar i den bemärkelse, god mat såklart. Mamma och pappa åt traditionell silllunch och jag och brorsan åt samma sak. Minus sillen, för oss blev det hot dogs. 
5. Den här midsommaren jobbar jag på lungmedicin och det gjorde jag inte förra året. Förra året jobbade jag midsommar och då filmade jag när Folkungagillet kom och dansade för de boende. Det får jag inte se i år. 
 
1 Znogge:

skriven

Hoppas ni hinner med grillning och tårta innan plikterna tar vid.

Glad midsommar :D

2 Emma Engström :

skriven

Härlig lista, kan inte förstå att det är midsommar 😅 mysigt att spendera dagen med familjen, tycker verkligen det är härligt att umgås ihop med dom! Ha en fin dag nu ☺️

3 Josephine:

skriven

Här i Belgien är det skralt med midsommar firanden, det är verkligen svenskt! 1) troligen inte alls, kanske nagot extra i matväg (typ jordgubbar och sill) 2) inte lunch men middag - namnda sill och efterat jordgubbar 3) nej, inte i ar 4) Firade jag med min familj och gäster ute i Stockholms skärgard med finkläder, god mat, nubbe och sang. Härliga midsomrar! <3 5) stannar hemma... nagra ar har vi firat med svenska kyrkan och svenska klubben i Fôret de Cambre, men i ar kommer vi att undvika folksamlingar tills vidare.

4 Hanneles bokparadis :

skriven

Vi tänkte cykla till havet och fika men det kom regnskur 😀

5 Karoleen:

skriven

Hoppas du fick grillat innan jobbet och att du slipper allt för mycket strul på sista passet. Trevlig Midsommar!

6 ingmarie Nilsson:

skriven

1:Hemma. Och på jobbet. (Om man nu kan kalla det fira...)
2: Midsommarmat är så enkel och bra! Potatis, massor av grönsaker och alspånsrökt tofu blev det bl.a i dag. ego rakt igenom! Inga djur ska lida för min skull. Inte min kropp eller naturen heller. :-)
3:Näpp
4: Jag minns dem som roliga! Alltid ute. Bodde på landet då med hästar, hundar och mycket bad! Och med midsommarstång och hårkrans.Mina föräldrar hade nästan alltid knytkalas så mycket folk. :-)
5:Njuter av sol och bad!

7 Paula:

skriven

Ja några måste jobba även storhelgerna. Här i byn i Dalarna är det knökat med turister, få har ju valt utlandet så då kommer de gärna till Dalarna istället. Lite problem med distans, annars är de välkomna.

8 Sara Pepparkaka:

skriven

Hoppas semestern börjat bra!

9 Åsa:

skriven

Trevlig semester! :)

Kommentera här: