Fem en fredag vecka 24: Dagens ord

Imorgon ska jag jobba och tågen går så dumt på helgerna. Så ikväll har jag en tanke i huvudet. Springa, cykla, springa, cykla. Det är de två alternativen jag har. Eller jag kan ta bilen med men tycker det är alldeles för dyrt att parkera på någon av parkeringsplatserna vid sjukhuset. Dessutom vill jag röra på mig. Ida tycker att jag ska cykla... Vi får se vad jag känner för imorgon bitti.
Efter vi kom hem från vår utfykt har jag dels bloggat men också börjat läsa boken "Månskensstranden". Det är del 2 i trilogin om Three Sisters Island. Tycker den är bra.
Det var länge sen som jag deltog i Elisa´s fem en fredag så varför inte idag. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Vilken är din relation till begreppet ”gröna fingrar”?
  2. Vad skulle du vilja ha i din drömträdgård/balkong?
  3. Hur kryddar du helst din mat?
  4. Vad för typ av växter gillar du bäst?
  5. Om du fick sätta ett namn på en växt, vad skulle det vara?
1. Mina fingrar är halvgröna, det beror på vad jag får för mig att köpa med hem. Jag måste ha blommor som tål att glömmas bort. Det märkliga är att just blommor är så lätt att glömma bort, fast jag ser blommorna hela tiden.
2. I min drömträdgård vill jag ha fler pioner, jag vill ha en köksträdgård där jag odlar både kryddor och grönsaker. Jag vill också ha hallonbuskar och gärna fler jordgubbsplantor.
3. Jag gillar att krydda med örter men det gillar inte barnen. De är generellt skeptiska till gröna grejer i maten.
4. Pioner är helt klart mina favoriter men jag gillar liljekonvalj med.
5. Hm, Adenila Limonus kanske. Nej, jag vet inte. Det känns som en svår fråga ju.
1 Bokdamen :

skriven

Blommor som kan tillåtas glömmas bort brukar jag försöka ha. Då klarar de sig lite längre iaf. ;)

2 A ROOM OF MY OWN:

skriven

pioner är fint. många växter är jättefina, men jag har inte ens halvgröna fingrar. intresset är det inget fel på men det räcker liksom inte. det enda som jag har lite tur med är rosor och det är kul

3 Åsa:

skriven

Hallon är helt suveränt att odla, otroligt lättodlat och rikgivande på de flesta jordar. Perfekt bär att fylla frysen med till vintern.

4 Lexochlogan :

skriven

Ja lite halvgföna fingrar här med, det går i perioder men lättast med växterna ute tycker jag. Men älskar träd och vass, ett tag i höstas orkade jag inte med alla blommor som dog så då plockade vi in, bor nära havet och vart ju helt gratis, står ännu och är så fint.

5 Lillian:

skriven

Peoner er nydelige blomster

6 Emma Engström:

skriven

Skulle verkligen behöva blommor som tåls att glömma, för jag är en person som verkligen inte har gröna fingrar även om jag skulle önska det! :'D Pioner är så fina och min dröm sen lång tid tillbaka är att ha hallonbuskar, det är verkligen lyxigt med sånt tycker jag! Kram!

7 Klimakteriehäxan:

skriven

Pioner är jättevackra men jag får nöja mig med att köpa några som snittblommor.

Kommentera här: