Märkta för livet

Märkta för livet är en bok som jag haft i bokhyllan sedan förra sommaren. När jag läser hennes bok kan jag inte förstå att hennes bok inte blev antagen på några förlag. Emelie startade istället ett eget förlag och gav ut sin bok själv när ingen svarade. När Emelie sålt 40000 upplagor blev hon kontrakterad av ett förlag.
" En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig."
"Märkta för livet" är ingen feelgodroman utan det är rått, hårt och brutalt. Trots det kunde jag inte släppa boken, jag var bara tvungen att få läsa varje sida och se vad som skulle hända härnäst. Just det här fallet fick en upplösning men boken är inte riktigt fristående utan man behöver börja i rätt ordning. Det är min spontana känsla iallafall. Nästa del i bokhyllan väntar på mig och jag funderar på att beställa resten med nu när Adlibris har sommarkampanj på pocketböcker. Men vi får se.
1 Hilma Eklund :

skriven

Åh låter spännande! Jag är ute efter boktips till Storytel men denna låter lite för läskig för mig hihi ❤️

2 Ida:

skriven

Älskar hennes böcker om Jana!! Jag väntar spänt på nästa del som kommer till hösten 🙂

3 hopihopi:

skriven

Jag tycker absolut att du ska läsa de övriga böckerna också, de är riktigt bra!

Kommentera här: