Mitt keto-år 2019

Min första årssammanfattning var min bucketlist för 2020 och om jag uppnådde det jag ville 2019. Så näst på tur är tankar kring mitt ketoår. Kommer jag fortsätta med keto under 2020? Svaret är ett rungande ja. Inte en chans att jag går tillbaka.
Vad har jag lärt mig? Oj, den här frågan är så stor. Jag har lärt mig massor. Mycket egen kunskap kring hälsa. Jag har också lärt mig att alla inte är mottagliga för ny kunskap. "Jag har levt så här hela livet och jag har inga problem" är ett vanligt påstående. Att folk tycker att jag är extrem är också vanligt. Hur nu det kan vara extremt att gå tillbaka till det naturliga förstår inte jag.
Vad har jag kommit underfund med? För mycket proteiner tar mig ur ketos utan undantag. Det jag har trott varit symtom på noccon har visat sig vara symtom på riktigt djup ketos - alltså över 3,5 i blodketonvärde. (Om ketonerna kan du läsa mer om HÄR)
Mindre bra - att springa i ketos innan kroppen vant sig och såklart sömnen. Sen en annan grej, jag behöver verkligen sluta med nocco och istället förlita mig på ketopower.
Bra - att jag inte gett upp och att jag har kämpat på trots att kroppen vissa dagar undrat vad jag håller på med.
Det främsta målet med keto var ju att bli av med min onda mage. Att bara begränsa mig till att inte äta gluten och laktos räckte inte. Jag behövde något mer. Och jag kan sätta check på att jag inte har ont i magen längre.
Mina mål 2020
- Att våga testa mer! Du tycker säkert redan att jag testar mycket men jag behöver testa mer.  Tex äta alla carbs på morgonen och sedan resten av dagen hålla mig till fett och protein
- Att köra alla löppass under en period på morgonen.
- Vidga mina vyer vad gäller grönsaker, jag behöver inte begränsa mig där.
1 Annica:

skriven

Jag är nog väldigt begränsande själv vad gäller grönsaker, så där blev du faktiskt en peppande person i att själv försöka våga utvidga mina grönsaker som jag äter.. :) Och lycka till med fortsättningen med Ketos.

2 jossanmalmqvistt:

skriven

skulle också vilja vidga mina vyer när de gäller grönsaker men problemet är att jag är så kräsen så oftast äter jag samma tråkiga mat. haha!!! Kör hårt, du är grym!

3 Amanda :

skriven

Det låter som en väldigt intressant kost att äta ska läsa på lite mer om den 😊❤️

4 Emma:

skriven

Denna dieten (livstilen) är jag rätt intresserad av så gillar verkligen dina inlägg som handlar om detta!
Skulle också behöva testa mer grönsaker och ej begränsa mig

5 Jenny:

skriven

Helt fantastiskt att du med hjälp av att ändra din kost blivit av med din onda mage!
Jag har inte problem med ont men min man har (misstänker att han har ibs, men han vägrar gå till läkare) och jag tror att en kost utan gluten och laktos skulle hjälpa honom otroligt. Men envis som synden är han och eftersom han är vuxen så får han väl ha ont då... 🤨

Kram kram

6 Jessica Högberg:

skriven

Grattis till ny kunskap. Grattis till fina mål för 2020. Ett varmt lycka till med allt <3

7 Tess:

skriven

Jäkligt bra mål inför 2020 gumman :) Jag måste också ha lite mål så jag kan puscha mig själv ordentligt :D Heja du, du fixar det!!

Kommentera här: