Mina favoritstretchövningar för olika muskelgrupper

Alltså jag är verkligen helt galet stel. Jag är alltid stel men den här veckan efter cuphelgen är det värre än vanligt. Så då passar det väldigt bra att dagens tips får bli favoritstretchövningar. Jag ska nog ha en veckoutmaning framöver med fokus på stretch. Den kommer redan imorgon tänkte jag.
För höftböjare och skuldror samt axlar. Rulla upp i ett höftlyft, pressa upp höfterna mot taket för att öppna upp i höftböjarna. Sträck armarna bakom huvudet och medan armarna ligger kvar där rulla ner genom ryggen. Placera ner en kota i taget, det är den rörelsen som ger stretchen i övre delen av ryggen.
Mer höftböjare, om du vill kan du även lägga ner överkroppen. Glöm inte repetera på andra sidan.
Framsida lår, den klassiska foten mot rumpan-stretchen. Om du gör den liggandes på mage, pressa ner höfter och bäcken i mattan. Det intensifierar stretchen.
Sitt med raka ben, dra in naveln mot ryggraden och sträck upp armarna mot taket. Använd händerna för att lyfta upp i ryggen och sträck på dig så mycket du kan.
1 Therese:

skriven

Oj det där skulle inte jag ens klara av jag är otränad som en kratta hahaha men jag tycker det är intressant att läsa dessa inlägg =) ha en bra fredagskväll med din familj =)

2 Sandifighter:

skriven

Strech behöver jag verkligen. Kör en fibroyoga varje morgon. Alldeles underbar för en värkande kropp. Tack för övningarna, de tar jag till mig ❤

3 amanda:

skriven

Vad roligt att du delar med dej av sådan här övningar :) borde göra sådant här mer

4 Annica:

skriven

Helt galet vad jag tycker om såna här inlägg! Inspirerande och verkligen ger en så mycket känner jag. Jag är i vanliga fall inte en människa som stretchar så mycket, oavsett vad jag gör. MEN, jag vet jag borde bli bättre på det.. :p Tack!

5 TwinMom.se:

skriven

Men vilka bra bilder och förklaringar! Jag är så dålig på att stretcha nu för tiden, var annat när jag höll på med dansen. Måste verkligen försöka bli bättre!

Kommentera här: