Hanna

Kan den här kroppastollen drivas på ketoner?
De säger att det tar ungefär ett halvår att ställa om kroppen från glukosdrift till fettdrift vad gäller träning. Man får räkna med ett halvår av riktigt dålig träning innan musklerna vant sig. Det är därför som studier visar att kolhydrater är det bästa vid prestation. De är missvisande då de är gjorda under för kort tid. Ge mig studier som visar prestation under riktig fettdrift. Jag är helt hundra på att det hade visat andra resultat! Måste googla någon dag faktiskt och se om det finns.
Jag gjorde en check av mina ketoner idag innan jag skulle dra igång dagens träningspass. De var höga  och jag kände direkt att yes, nu kan jag göra ett test på om kroppen kan använda dom som energi eller om de "bara" är där i blodet och skvalpar.
Mitt pass såg ut så här:
- uppvärmning fem minuter (kanske för lite egentligen enligt "pappret" men jag har aldrig kört lång uppvärmning. Vill komma igång med huvuddelen av passet snabbt.)
- 2 kilometer tempoträning, brukar alltid springa i 10 minuter men la till en minut extra.
- Därefter körde jag mitt nya 30*30 pass som ser ut så enligt följande. 30 sekunder aktiv tid och 30 sekunder vila. Övningarna kan man ju variera men jag satsar på explosivitet och idag blev det så här:
5*30 sek utfallsteg med hopp
5*30 sek knäböj
5*30 sek höftlyft med vikt (åtta kilo)
5*30 sek snabba fötter på dubbelvikt madrass.
Så hur var känslan då? Grymt bra faktiskt. De första stegen under uppvärmningen brukar alltid vara blaha men jag hade pigga ben från början till slut. Jag är van vid att allt känns tungt och jobbigt så jag är väldigt glad över motsatsen. Det visar också att om man bara står ut med dålig träning under en period så vänder det sen. Jag har heller inte varje dag gjort allt enligt "regelboken". 
Annica

Spännande! Jag ska ju enligt alla tester osv, inte ligga under 4,0 pga insulinet och de jag tar i behandlingsform. Men.. Riktigt spännande att följa din resa med ..

Paulina

Var får du din info ifrån? Är nyfiken. Tycker sånt här är intressant 😊

Svar: Jag läser böcker och följer martinajohansson.se Händer även att jag lyssnar på poddavsnitt som pratar om just keto.
Hanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress