Hanna

En vecka med fokus sömn
Den här veckan ska vi prata om sömn tänkte jag. Jag pratar ofta om min sömn, hur den är under all kritik och att jag verkligen behöver sova mer. Det är jag inte ensam om. Det är under sömnen som kroppen återhämtar sig och många lider av sömnapné utan att ens veta om det.  Något jag funderar på är att investera i ett tyngdtäcke. Jag rör på mig väldigt mycket under sömnen och det innebär också att jag inte får den djupsömn jag behöver. Så även om jag sovit och inte vaknat så får jag ändå inte den där riktiga djupsömnen när jag inte ligger still.
Visste du att man kan tejpa munnen, det låter dramatiskt och hemskt men genom att tejpa munnen  så andas man då genom näsan och sover bättre.
Så den här veckans fokus och utmaning blir att testa att gå och lägga mig tidigt och våga testa muntejp! Gör det du med!
Glöm inte att länka till mig om du skriver om utmaningen och att använda #Hannasutmaning på instagram om du delar där. :-)
 
Pärla

Jag känner så igen mig i att sömnen är under all kritik tyvärr. Jag har testat tyngdtäcken men oavsett vikt och testperiod så fick jag så fruktansvärt ont i kroppen. Lycka till med veckan utmaning iallafall.

Moa Larsson

Muntejp känns otroligt läskigt, haha! Så det kommer jag nog aldrig att testa. Men tyngdtäcke skulle vara något för den här virvelvinden som far runt i tid och otid. Ska bli spännande och se om du testar muntejpen och vad som händer!

Therese Carlsson

Jag sover inte ofta bra det händer att jag gör det men jag vaknar varje natt av att jag måste gå på toa sen somnar jag inte om utan ligger och vilar

Paula

Jag har fått hjälp av magnesium ! Jag tar två magnesium tabletter ca en halvtimme före, när jag vet att det är meningen att jag helst vill sova. Det har hjälpt mig mycket. Tejp skulle jag inte vilja använda, för skulle bara få panik, att inte kunna andas, men kanske det passar någon, har ibland nämligen täppt i näsan, så kan då bara andas igenom munnen :-) Tyngdtäcke har jag läst lite om och det verkar vara många som menar att det är bra, men där var också att det får man inte använda hela tiden. Det var något att kroppen ska inte hela tiden ha en tyngd på sig ? Minns inte allt om det, men det får man säkert reda på sedan du skaffar det. Till mig har räcker ännu magnesium. Ha det så bra ! Kram

Svar: Det var konstigt med tyngdtäcket, det är ju ändå en metod som rekommenderas och föreskrivs av arbetsterapeuter och det hade det ju inte gjort om det är något som är dåligt. Jag har inte hört att man inte ska använda tyngdtäcke jämt. Det tror jag nog att jag hade vetat då jag varit med om flera personer i min närhet som använder tyngdtäcke och de har inte fått någon sådan rekommendation att det inte ska användas jämt.
Hanna

Paulina

Tycker också det är intressant med sömn. Har dålig sömn i perioder. Dock tror jag inte riktigt på det där med tyngdtäcke, men det kanske funkar för vissa 😊

Svar: Jag har sett på nära håll att tyngdtäcke hjälper. :-) Det är också en metod som används av arbetsterapeuter som förskriver det så det är väl beprövat. Sen funkar det kanske inte på alla, vi är ju olika.
Hanna

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Gud skulle få panik om jag tejpade munnen, jag kände bara när jag läser här vilken panikkänsla jag skulle få. Nu har jag astma så andas redan dåligt, så får mig känns det helt fel. Men tror absolut att det är bra, man ska ju helt andas genom näsan :).

Svar: Så tänkte jag med första gången jag läste om att tejpa munnen. Men det handlar ju inte om att tejpa för hela munnen utan mitt på munnen tvärsöver. :-)
Hanna

Paula

Jag tror inte att det är dåligt, men som jag sa tidigare,att det plats var jag läste, att man där sa inte skulle ha det hela tiden. Vet inte om dom menade att sedan skulle ha svårt att använda vanlig täcke. Det får man säkert reda på firman var man köper det, eller dom som skrev så, har själv uppfattat fel. Ibland får man FEL information. Kanske kommer själv någon gång skaffa tyngdtäcke, även om dom är ganska dyra, men egentligen inte om man kan sova bättre, för det betyder mycket. Ber om förlåtelse om det bekymra dig, för det kanske var fel info ? Fråga firman eller tillverkaren om det stämmer eller inte ? Ha det så bra ! KRAM :-)

Svar: Nej du behöver inte be om ursäkt, du har ju inte gjort något fel. Jag får kolla upp det iallafall. :-)
Kram
Hanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress