Fem en fredag vecka 49: Film

Gillar min adventsljusstake från förra året!
Jag var på så dåligt humör när jag kom hem från jobbet nu. Tre ungdomar (typ 12-13 år) gick i vägen när jag kom på cykeln. Jag plingade för att de skulle flytta på sig och det hände typ ingenting. Fast de hörde för de vände sig om och tittade på mig. Precis när jag sagt att de gärna fick flytta på sig så hade de gjort det. Och så börjar de dryga sig mot mig, "att jag skulle flytta på mig", att jag var en kärring bland annat. Vad är det för fel på ungdomar egentligen? Jag ska inte säga dagens ungdomar för även när jag var tonåring fanns de där dryga personerna som inte hade någon respekt för vuxna och bara käftade emot. Så jag kom  inte hem med något härligt fredagshumör inte... Men vi lämnar det och går istället över på veckans fem en fredag som idag handlar om film.
 
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Vilken film sätter du på för att bli glad? Filmer som får mig att skratta och som har den där riktigt goa känslan. Nu senast var det en julfilm, "a christmas village". Kom på mig själv med att bara sitta och le.
  2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i? Jag är svag för hela serien kring Bella och Edwards kärlekssaga. Varje gång jag läst ut böckerna eller sett klart filmerna så vill jag veta mer kring det som händer. Men framförallt vad som händer sedan.
  3. Vilken film är minst som ditt liv? Sagan om ringen-trilogin!
  4. Vilken genre stänger du av på en gång? Jag har svårt för utomjordingar och rysare som handlar om andar och demoner. Det mår jag verkligen dåligt av.
  5. Vilken är en populär film du aldrig har sett?Jag skulle säga filmerna om Harry Potter. Jag är nog den enda på jordklotet som inte sett filmerna och inte ens läst böckerna. Det är något med temat som inte lockar mig alls.
 
 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

tyckte mycket om Sagan om ringen-trilogin, böckerna kanske bättre än filmerna, som hade färre dialog.

2 Anna:

skriven

Svarade också skräckfilm och du har absolut rätt, de med andar och demoner är absolut värst! Usch! Tråkigt det där med ungdomarna, hoppas de trampar i hundbajs :p

3 Jessi :

skriven

Det känns som att ungdomar inte har någon respekt för någon idag. Inte äns polisen.
På 90-talet när jag va ung så kändes det som att ungdomar hade respekt för pliser& vaktare.
Den listan ska jag nog göra på min blogg som du hade i det här inlägget 🙂. Jag hoppas att din fredag har vänt till det bättre 🤗

4 Jessi :

skriven

Det känns som att ungdomar inte har någon respekt för någon idag. Inte äns polisen.
På 90-talet när jag va ung så kändes det som att ungdomar hade respekt för pliser& vaktare.
Den listan ska jag nog göra på min blogg som du hade i det här inlägget 🙂. Jag hoppas att din fredag har vänt till det bättre 🤗

5 Robert W:

skriven

Då är vi två! Jag har inte heller sett Harry Potter-filmerna.

6 Anonym:

skriven

Twilight- sååå längesen jag såg filmerna eller läste böckerna. Jag gillar dem verkligen! (har kanske lite svårt för karaktären Bella, men det kan jag leva med). Jag gillar oxå vampyrtemat...
Tonåringar med attityd... suck.. eller folk med attityd kanske jag ska säga. Förstår att du blev på dåligt humör. Jag ska "inventera" Netflix-julffilmer. Älskar smöriga juliga amerikanska julfilmer. Ha en skön fredagkväll!

7 Kina:

skriven

Har inte heller sett Harry Potter-filmerna, men jag är lite sugen på att se dom.

8 Gerd:

skriven

Harry Potter har jag varken sett eller läst!
Tack för dina svar, roligt att läsa!

9 Paula:

skriven

Nej då, du är inte ensam Harry Potter har inte klivit in i mitt hus varken i bok- eller filmform!

10 A ROOM OF MY OWN:

skriven

folk som inte flyttar på sig möter jag ofta när jag är ute och går. jag försöker vika åt mitt håll medan andra bara går rakt fram och skulle gått rakt på om inte jag girat ordentligt. har sett någon Harry Potter - film och lyssnat på del ett i serien i engelsk uppläsning av Stephen Fry. han läste så bra så jag svalde hela boken!

11 Amanda:

skriven

Vet du det tog mig hela 25 år nästan 26 innan jag läser böckerna så du är inte ensam om det. Känns som jag är den ända som inte har läst böckerna :)

12 Karoleen:

skriven

Twilight filmerna är helt ok, dock inte mina favoriter. Böckerna tycker jag är bättre!

13 Ingrid:

skriven

Du är absolut inte den enda på hela jordklotet som inte sett Harry Potter. Här är det en till!!
Hälsningar, Ingrid

Kommentera här: