Fredagsfys före fredagsmys och Fem en fredag vecka 18: Kultur

Så här glad var jag inte under kvällens löppass.. men jag tinade upp.... 
Ikväll blev det ett pass i vidinsjös motionscentrum. Rickard hade planerat ett "härligt" pass åt oss. Backintervaller, maxfart, grodhopp och höga knän I början på dagens träningspass kände jag att mitt humör var någonstans i skosulorna. Min kondition kändes bara blaha och jag ville helst hem och strunta i det. Men på det sättet blir jag varken starkare eller snabbare..... Så jag körde på och ju längre passet gick desto mer pepp blev jag. 
Jag har så otroligt lång startsträcka innan min kropp kommer igång och vill göra det jag ber om. Den här gången kan jag inte skylla på att jag inte käkar kolhydrater för just nu är jag inte i närheten av keto. Det är andra saker jag behöver ta tag i med min stackars kropp för att det ska funka. Komma in i det här med att jobba heltid till exempel och alla extra steg det blir när jag tar tåget till jobbet istället för bilen. Mitt liv ser verkligen helt annorlunda ut nu.... 
Jag tänkte avsluta med Elisas fem en fredag. Häng på du också och glöm inte att länka till henne (eller till mig) så fler upptäcker fem en fredag. 
  1. Vad för slags museum föredrar du att besöka?
  2. Vilken typ av film ser du helst på bio?
  3. När var du senast och såg på teater?
  4. När besökte du senast ett bibliotek?
  5. Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?
1. Jag är inte mycket för muséer men om jag besöker ett så är det helt klart Naturhistoriska muséet i Stockholm. Vi var där i höstas och jag gillade det verkligen.
2. Jag gillar filmer som har det där lilla extra, oavsett om det är en komedi eller ett drama. Jag är allätarare. :-) 
3. Oj, det är flera år sedan. Senast var när jag gick i gymnasiet, jag gick tillsammans med klassen på en teater som jag inte kommer ihåg vad den hette. Däremot kommer jag ihåg att jag somnade från. Fråga mig inte hur jag lyckades med det. 
4. Samma sak som med teater, alldeles för länge sedan. När jag läste min kurs på Linneuniversitetet så lånade jag någon bok på biblioteket. Jag är dock så bekväm, tycker det är jobbigt sedan när man har tider at passa. 
5. Det har jag aldrig tänkt på. Säger pass på den frågan.
1 Hanneles bokparadis:

skriven

teater är trevligt i rätt sällskap.

2 A ROOM OF MY OWN:

skriven

det låter väldigt arbetsamt med din träning. äter du inga kolhydrater heller? var får du dina krafter ifrån?
Naturhistoriska är fint. det måste vara någon alldeles speciell film som jag är angelägen om att se för att jag ska gå på bio.
läsa och lösa korsord och sudoku är alldeles lagom kulturellt en lördag - och söndagsmorgon

Svar: Jag har ätit strikt LCHF under ett år till och från. Det går att träna på energi från fett men det tar lång tid för kroppen att vänja sig vid fett som energikälla istället.
Hanna

3 Pärla:

skriven

Tråkigt när man känner sådär men du kämpar på och det blir man iallafall starkare av. Heja dig.
Skönt att jag inte var helt ensam om att inte vara en djupt rotad kulturnisse, hehe. Biblioteket går jag till dock men det är bara pga jobbet.

4 Madde:

skriven

Träningen är så skön bara man kommer över den där tröskeln. just nu är den extremt hög känner jag, Känns som om allt går emot mig då vi kommer till detta. Önskar dig en fin lördag

5 Paulina:

skriven

Jag är inte heller så pepp när jag ska börja springa, men det ger sig sen när jag väl börjat. Då är det så skönt att bara springa. Har också väldigt lång startsträcka. Har fortfarande inte börjat med intervaller, vilket jag borde 🙈

6 Boklysten:

skriven

Vi går på muséer lite då och då och Naturhistoriska står på listan på dem som vi har kvar att besöka.

Kommentera här: