Bra pilatesövningar för dig med ont i ryggen

Tess  ställde frågan om övningar vad man kan göra när man har ont i ryggen. Ospecificerad ryggsmärta, där man inte kan hitta någon orsak beror 9 gånger av tio att man har för svaga mag-och ryggmuskler. I en vanlig situp till exempel så är det magmusklerna som jobbar på vägen upp, framför allt "sexpacket", och på vägen ner så är det ryggmusklerna som jobbar. Den djupa tvärgående muskeln verkar stabiliserande för ryggen. Sen har du de sneda bukmusklerna med men de jobbar framför allt i rotation, tex sneda situps. Så med andra ord jobbar mag- och ryggmusklerna tillsammans och påverkar. Har man svaga muskler orkar inte kroppen stabilisera och då får man ont. Så mer träning med andra ord! 
Jag har ju redan skrivit om det här ämnet några gånger så jag tänkte tipsa om några av mina inlägg på ämnet som redan finns här på bloggen. Det som är viktigt att tänka på med ryggen är att låta ryggen jobba i alla riktningar, flexion/extension, rotation och så lateralt (sidoböningar) 
Mina bästa övningar för en kontorsråtta 
Pilates för dig med ont i ryggen del 1
Pilates för dig med ont i ryggen del 2
Pilates för nacke och axlar
 
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Bra tips där, någonstans så känns det ju logiskt att det är mycket kring magen som har med ryggsmärta att göra. Tänker att mage och rygg kompletterar varandra liksom lite som en gungbräda, där det måste vara ungefär lika för att bli perfekt läge :). Har jag fel som tänker så?

Svar: Nej det har du inte. Tycker det är en bra beskrivning.
Hanna

2 Paulina:

skriven

Säkert bra övningar! Jag har inte ont i ryggen, däremot är jag ”trött” i min bål för det mesta. Har säkert med ryggen att göra det också. Bra tips 😊

Svar: Ja det tror jag. Börja träna mage. 😊
Hanna

3 MissMadde:

skriven

Ska sätta mig imorgon och verkligen läsa på detta och lite annat med. Så får vi se om de funkar för min rygg. Tack för tipsen

4 nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Detta är verkligen så viktigt! Känner så många människor (framför allt på mitt jobb) så har ont i ryggen pågrund av för svaga muskler. Där ser man verkligen hur viktigt det är med träning :)

5 Yela:

skriven

Tack för det här inlägget vännen, så hjälpsamt! 🤗 Har och har alltid haft väldigt mycket problem med ont i kroppen & däribland ryggen, har dessutom svaga muskler så kommer definitivt ta och läsa igenom dina andra inlägg också & försöka mig på några övningar ☺️ Blir ju så inspirerad av att läsa hos dig!

6 E:

skriven

Utmärkta tips! Hade jag läst inlägget igår hade det haft stor nytta😂

Kommentera här: