Kvällens pilatespass

Ikväll är det dags för pilates här där jag bor. Jag skrev ju att jag skulle köra klassisk pilates och igår gjorde jag ett passupplägg anpassat efter just klassisk pilates men nu velar jag. Ska jag köra corefusion, pilates efter Basi Pilates blocksystem eller klassisk pilates? Jag är en velmaja. Jag har några timmar kvar på mig att bestämma mig. Måste kanske kolla upp vad det står på hemsidan så jag inte gör något annat än vad som står där. Och jo, där står det pilates. Så då ska jag bara bestämma mig för upplägg.
Några måsten finns det:
- ryggen måste jobba i alla riktingar: rotation, sidoböjningar och så flexion/extension
- balans
- så många muskelgrupper som möjligt ska vara mde.
- laterala övningar (på sidan)
                                                                                                       
Nästa fråga är ju såklart vilka övningar då som ska vara med. På en halvtimme ökar kraven lite känner jag. De rätta musklerna ska utmanas, det ska vara roligt och ge deltagarna det som de är ute efter. Övingarna ovan för ryggen är givna.
                                                                     
♦Rollup♦ ♦Single leg stretch♦ ♦Spine stretch forward♦
Dessa övningar är också givna, de går dessutom att variera på olika sätt. Två av övningarna ser lika ut men har helt olika syfte och fokus. 
Clamshells, appropå laterala övningar. Så given känner jag. Haha, det blev många övningar nu sm är givna. Åh så pepp jag börjar bli nu under tiden jag har skrivit det här inlägget. Vi hörs senare ikväll.
 
 
 
 
 
1 Popprinsessan:

skriven

Förstår att det inte är helt enkelt att sätta ihop ett pass. Många aspekter att tänka på. Hoppas du känner dig nöjd när du är klar iaf!

2 Emma Engström:

skriven

Tycker pilates verkar hur kul som helst och skulle verkligen vilja testa! :D <3

3 Fröken Rödlök :

skriven

Vad roligt med ett pass. Jag hoppas att det gick bra 😉

4 Mina:

skriven

Kul att få planera passen själv. Synd att jag bor för långt bort, annars hade jag gärna kommit dit ❤

5 Jennifer:

skriven

Är det stor skillnad mellan pilates och yoga?
Fick hem ett stort yoga paket tidigare idag :P

6 Yela:

skriven

Åh så kul, hoppas du fått ett bra pass! Visst måste pilates vara väldigt bra mot värk i kroppen? Tror du kan ha skrivit om det tidigare om jag minns rätt men jag har så dåligt minne. Blir iallafall så sugen på att testa, behöver verkligen börja med någon sorts träning för min värk :)

7 Sandra Bäckman:

skriven

Blir så lycklig att se din pepp framför mig, sitter med ett leende på läpparna. Jag känner hela din glädje i mig ❤

8 Jenny:

skriven

Så kul att få planera ihop "pass".
Hade jag gått på pilates hade jag uppskattat ryggövninga, jag upplever att jag är riktigt svag i bålen efter mina graviditeter och speciellt efter tvillingarna som föddes för 15 år sen... gud... 15 år och fortfarande svag... borde ha börjat träna för längre sen!

kram krma

9 Lexochlogan :

skriven

Så mycket olika delar det är att tänka på, det ser ju så enkelt ut men förstår att det inte är det. Skulle behöva en bra träningsform för mig, tror som jag skrivit innan att detta skulle vara så bra för mig

10 Malin Moen:

skriven

Hade behövt träna mer och hört mycket positivt om pilates. Ser verkligen ut som en toppen träning som många säger och får nog testa detta :D

Kommentera här: