En guide till shoulderbridge

Det som är så bra med pilates är att alla övningar kan göras olika svåra. Allt från basic till avancerad. Det tycker jag är bra. Den här veckans övning har fokus mage, rumpa och baksida lår.
Grunden till shoulderbridge är pelvic curl, en övning från basicrepertoaren som är allt annat än basic beroende på hur du vill jobba med övningen. Du kan göra vanliga höftlyft, det vill säga lyfta rakt upp och sänka rakt ner. Eller så kan du tilta bäckenet och lyfta upp en kota i taget, det som kallas för att artikulera genom ryggraden.
Shoulder bridge prep är nästa steg. Andas in och sänk benet, andas ut och lyft upp. Hela tiden med benet i tabletop.
                                                                 
Sen har vi ju då fullversionen: shoulder bridge. Utmaningen ligger i att inte sänka bäckenet när du höjer och sänker benet. Spänn mage, baksida lår och rumpa.
                                  
 
Du kan även variera övningen med att göra höftlyft med rakt ben.
En härlig stretch för skuldror och axlar, om du samtidigt sänker höfterna ner mot mattan och artikulerar genom ryggraden. (Ser några fel i den här bilden, jag har ingen hals och axlarna är uppdragna.)
1 Linda:

skriven

Härligt inlägg med bra tips.

2 tess:

skriven

ÅHH tack för tipset fina du :) Man måste kanske börja med sånt här för min ryggs skull :)

3 Mina:

skriven

Gillar dessa inlägg och det är riktigt bra att det är något man kan göra hemma och slipper en massa maskiner. Dessutom ser det skönt ut för kroppen ❤

4 Therese:

skriven

Vilket härligt inlägg och bra tips =) tack för alla dessa tips =)

Kommentera här: