Jag bröt ketosen och tankar kring min snuttefilt

Jag bröt ketosen igår. Jag bestämde mig tidigt under gårdagen att på kvällen ska vi äta tacos och jag ska fuska.  Jag kände att jag var tvungen att göra något annat för en kväll. Det intressanta är att jag åt massor och kände mig trots det hungrig. Jag gjorde ostchips som jag heller inte kunde sluta äta. Senare på kvällen gick vi till affären  och jag köpte en liten påse lösgodis. Det är en intressant upplevelse att äta godis efter snart två månader utan  något socker alls. Det första är att man känner hur galet mycket socker det är i godis. Det var inte gott så jag kommer inte göra det igen. Hur sugen jag än blir. 
Mådde jag bättre av att fuska en dag? Nej, det gjorde jag inte. Jag är mer hungrig och det känns som ett misslyckande att jag föll. Men det är bara att ta nya tag och glömma det här. En sak kan jag vara säker på dock och det är att energidrycker inte stör ketosen. Hur vet jag det? Ända sedan jag kom in i ketos så har jag känt det i munnen, det har smakat sött. Efter gårdagen är den smaken borta. 
För ett tag sedan skrev jag nedanstående stycke om min snuttefilt,  nämligen Nocco. Jag delar med mig av tankarna ändå fast jag tror att någon Nocco någon gång då och då inte kommer störa. Men vi får se, kanske ändrar jag mig igen framöver. 
"Alla har vi våra laster, eller snuttefiltar som jag också kallar det för. Min snuttefilt och något som garanterat stör min ketoadaptering är energidrycker. Jag dricker en kanske en gång i veckan. Framförallt när jag ska döma fotboll och kanske sovit lite dåligt på natten. När jag vill ha extra fokus och inte riktigt litar på mig själv.
Det finns ett stort problem och det är att jag känner i hela kroppen att den verkligen reagerar negativt på koffeinet. Särskilt om jag druckit för fort vilket ofta är fallet. Så hur ska man lyckas ta bort sin snuttefilt? Att våga lita på att kroppen fungerar ändå, lita på processen att kroppen vet vad den ska göra. 
För att ketoadaptera måste man ta bort alla stressorer i sitt liv, våga äta mycket mat (framförallt mycket fett för att kroppen ska vilja använda det som energikälla)."
Ja, så idag blir det nystart, efter två månader strikt. Så sur över att jag gjorde som jag gjorde igår men bara glömma och gå vidare. Jag får se det som en carbnight som jag trodde kroppen ville ha. Jag hade fel. Det var inte värt det! Nu bet jag bättre. Jag ska nog se det positiva i det hela att nu vet jag definitivt vad kroppen inte vill ha. 
 



1 Pärla:

skriven

Även om du känner att det var dåligt att du bröt den så tror jag det var viktigt psykiskt. Du lät som att du var på bristningsgränsen och var tvungen att testa för att få veta att du verkligen gör rätt. Nu vet du och kan ta nya tag.

Svar: Jag tror du har rätt. Tack för kommentaren. 😊
Hanna

2 Sara:

skriven

Jag tror verkligen att på ett sätt så var det bra för dig att bryta lite. Då vet du ju hur det gick och nu är det bara att ta nya tag :) Jag är imponerad och tycker att du är toppen som gör detta! Glöm inte bort att "vägen till succé inte bara är rak" :)

3 Sofie:

skriven

Det är okej att fuska ibland. Minns det själv, utan socker någon månad och man mår så illa av att äta godis :/ hehe

4 Matilda Berlin:

skriven

Du ska absolut inte se det som att du föll eller på något sett misslyckades. Livet är till för att levas, och att förbjuda sig något är bara dumt. Så se det istället som att du hade friheten att välja, du valde och inser nu att du lever så som gör att du mår bäst =) Okej? Så släpp dumma tankar och se till att ha en otrolig helg nu vännen! STOR KRAM <3

5 Daisy:

skriven

Vad gott med tacos :) förstår att du unna dig det, vilken koll du har

6 Therese:

skriven

Jag tycker inte du ska känna dig misslyckad utan man ska lära sig av sina misstag haha och det är ok att fuska lite någongång ibland men att känna dig misslyckad ska du inte

7 Snabela :

skriven

Nu har du ätit socker, så att nu klarar du dig ett tag till. Men har dig mig att det finns sockerfritt godis annars.

8 Kamilla:

skriven

Klart att du inte misslyckades bara för att du unnade dig annat en gång. Ibland behöver man få unna sig och bryta vanor.

9 Moa Larsson:

skriven

Jag älskar att du är mänsklig, och jag älskar att du skriver om det. Gårdagen och frosseriet är en lärdom att ta med sig på resan, en lärdom som ger dig förutsättningar att fortsätta på den inslagna vägen och kämpa hårdare. På tal om Nocco så drack jag otroligt mycket Celsius innan jag blev gravid med lillebror. Det var det som kändes värst att "ge upp", men det var en självklarhet, eftersom att det inte rekommenderas under en graviditet. Ibland behöver man nog omvärdera sig själv till den viktigaste personen och tänka "Det här mår jag inte bra av, det här är en genväg som skadar mig i det långa loppet". Du provade en genväg igår, ett fusk, och blev klok i det. Samma är det kanske med Noccon om ett tag. Jag hejar stenhårt!

10 Amanda:

skriven

åh fina du det är bara att ta nya tag :) kram <3

11 Anna svensson:

skriven

ibland så trillar man bara dit igen, du unnade dig men så mådde du dåligt av det efteråt, men håller med ovanstående kommentar att det nog var viktigt för ditt psyke. Men är intressant att läsa om hur du kände efter det, att du bara var hungrig hela tiden. där ser man ju vad en kost kan göra och hur bra din diet är!

12 www.nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Tycker inte att du ska se det som ett misslyckande för att du bröt en kväll. Tänk på alla andra dagar när du faktiskt har gjort det!

13 Amanda:

skriven

Jag tror att det kan vara bra att man fuskar så för då får man ju bevis på att kroppen kanske mår bättre av den kost du äter. Men nu vet du detta och ibland gör man "misstag" men gå framåt nu. Tacos är ju gott :)

14 Sarah:

skriven

Skönt att veta att det inte känns bättre av att fuska :) Den där Noccon är så himla god :)

15 Mösstanten:

skriven

Inte behöver du känna dig misslyckad på grund av det där. Men har man ätit lite kolhydrater länge så märker man ju hur konstigt man mår när man äter en massa. Själv äter jag en massa nötter ibland fast jag vet att jag får ont i magen av dem. Nötter ska ju vara bra, men säkert inte om man vräker i sig. Ack ja. Sånt är livet.

16 Elin:

skriven

Tror som ovanstående sa. Du behövde testa i fall att...men det gick inte. Då vet du att du gör rätt med att ändra kosten

17 Amanda:

skriven

Härligt att du börjar med en omstart :) Skönt att du kan se det positiva i det hela

18 Sofia Johansson:

skriven

Visst är det lustigt hur man kan känna av sockret i godis och liknande på ett helt annat sätt när man varit utan det ett tag. Jag får exakt samma känsla när jag dricker energidryck, drack det hela tiden för 2-3 år sedan och kände knappt av det då men nu dricker inte det så ofta längre och känner direkt hur det påverkar mig😅

19 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

skriven

Jag tycker inte du ska döma dig själv eller tänka att du föll för att du fuskade. Det är okej att vara mänsklig och att ibland unna sig något. Ibland kanske det är värt att vara lite mer hungrig en dag om man faktiskt njöt av det man unnade sig innan :)

Svar: Fast jag njöt inte. Särskilt inte av godiset. Så sliskigt och dant. 😳
Hanna

20 Wifeey:

skriven

alla behöver någongång choka kroppen precis som du gjorde igår för att nu kommer den att jobba så mycket bättre.
Man mår inte bra att skräpmat o godis när man varit utan de men lovar att kroppen behöver då och då
O du ska vara stolt över de och inte känna att du föll för att du är grym

När jag tränade inför bodyfitness så var jag tvungen alltså tvungen att ha en såkallad ätardag då allt skulle vara onyttigt just för att choka kroppen

21 Trollkatt:

skriven

Och se det inte som att du måste börja om nu, det var EN kväll med felaktigheter. Bra att du inte blev riktigt sjuk av det i alla fall. Det är bara att fortsätta och någon fler fallgrop kommer ju såklart komma, och efter den fortsätter du igen. Något jag har fått bort helt efter att jag varit totalt beroende förr, är coca cola, och all läsk....det är inte ens gott längre, lite tråkigt då jag alltid älskat jul/påskmust men nu är det inte gott. Godis kan jag äta utan att andas i en timme, lätt!

22 Josefine:

skriven

Fy fan vad du är duktig (ursäkta jag svÄr). Hade nog inte klarat av att inte äta socker eller nått annat på en två dagar ens hahaha. Vad grym du är

23 Sandra:

skriven

Ja, se det inte som ett misslyckande. Du har ju lärt dig något om din kropp som du inte vetat om du inte provat. Se det som en lärdom ❤

24 Michelle :

skriven

Va bra att du sen inte tyckte om det för då e det lättare att strunta i det och äta bättre 💕 du gör det bra ^^

25 Anonym:

skriven

Misslyckande låter så himla.. negativt.. vi kan väl säga att du återutforskade ditt tidigare liv för att få insikter kring ditt nuvarande levnadssätt? Det bästa är att du har skrivit ner din upplevelse och därför kommer att kunna gå tillbaka och läsa när suget kommer igen!

26 Yela:

skriven

Va intressant att du inte gillade godiset! Hur var de tidigare, gillade du godis då? Håller helt med Pärla om att de är psykiskt viktigt för att se om de känns bra💓

27 charlottelinden.se:

skriven

Ja, att äta godis igen när man har hållit upp en period är verkligen en upplevelse. Som du säger känner man då verkligen hur OTROLIGT sött det faktiskt är! Jag slutade dricka läsk för ett par år sedan och idag kan jag inte dricka mer än en klunk innan jag tycker att sockret och sötman blir alldeles för mycket!

28 Madde:

skriven

Precis som flera andra skriver, döm dig inte för hårt, och nu vet du ju om att du inte mådde bra av det. Bara att gå vidare.

29 Åse:

skriven

Jag tror de kan vara nyttigt att fuska ibland faktiskt. Du har ju gjort ett grymt jobb

30 Marie:

skriven

Jag fuskar också någon gång i veckan och det blir i regel på fredagen då blir det lite godis och en burk cola zero det är mitt unnarltx

Kommentera här: