Morgon i Jenin

Igår satt jag med näsan i en bok hela dagen. Nämligen Morgon i Jenin. Den här boken är verkligen något helt annat än den chiclit som jag brukar läsa. Man får följa Amal från tiden innan hon föddes och en del av hennes föräldrars liv och sedan hela hennes uppväxt och liv till hennes död. Boken behandlar konflikten mellan Israel och Palestina och jag satt med en klump i magen. Det är krig, sorg och förluster. Jag håller med omdömet man kan läsa på framsidan. Jag kommer aldrig glömma boken, den lämnar spår. Ska du bara läsa en enda bok i sommar så läs Morgon i Jenin. 
 
 
 
1 Elin:

skriven

Älskar verkligen att läsa. Speciellt när man läser en bok som får den att fast inom en. lämnar ett spår. Tänk att lyckas skriva en sån slags bok. Drömmen.

2 Fröken Rödlök:

skriven

Åh vad skoj med ett boktips! Tack så mycket!!

3 Ullie:

skriven

men ja perfekt med tips säkert många som läser nu extra på sem då man hinner eller kanske läsa på stranden så där härligt

4 Lillan Kind :

skriven

Tack för tipset! Det låter verkligen som en riktigt gripande och läsvärd bok. En sån som man knappt kan lägga ifrån sig, samtidigt som det ibland nästan känns för jobbigt att läsa om det svåra och sorgliga. Jag ska försöka att läsa den någon gång.

5 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Den låter definitivt som en bok för mig, ska absolut ta och läsa den. Just såna böcker tycker jag om, gripande och saker där man får komma in i ett människoöde, speciellt eftersom den konflikten är sådan som verkligen är något man hört om :).

6 Amanda:

skriven

Låter som en väldigt gripande bok men så spännande. Ta det inte fel det är hemskt med krig och sorgligt men denna boken skulle jag med fastna i då den är hemsk men intressant :)

7 Katja :

skriven

Har en nära vän från Palestina, så denna borde ju jag läsa!!

8 Fnulan:

skriven

Tack för tipset, det verkar vara en bok i min smak!!!

9 Michaela :

skriven

Detta låter verkligen som en bok för mig. Är så tacksam för att du kommer med tips med jämna mellanrum. Tack ska du ha fina du ❤️

Kommentera här: