Dagsutflykt till Karlsborg

Vi satt allesammans vid lunchen igår och funderade över vad vi skulle göra på vår första semesterdag tillsammans. Ska vi åka långt eller kort, göra något hemikring och så vidare. Till slut gick trippen till Karlsborg och fästningen som finns där. Barnen var peppade på att komma iväg. 
Men det där med att komma in i själva fästningen var en gåta. Fästningen är också ett militärt område så man fick inte gå var man ville eller fota var man ville. Vi konstaterade efter gående hit och dit att för att komma in i gångarna som finns på bild måste man nog gå de guidade turerna.
Full fart såklart! Ida var så rädd för fästingar så jag fick gå före och säga att alla är på mig nu. Har dock inte hittat en enda fästing. Kanske inte finns i Karlsborg. När vi tröttnat på att vara här åkte vi hemåt igen men stannande på en lekplats där barnen fick rasta av sig. Särskilt lillfröken.
Efter stoppet här så stannade vi vid Tivedens naturreservat. Minns att jag var där en gång som barn. Tiveden är en riktig vildskog och fantastiskt häftig natur. Jag tänker ofta att Sverige är ett platt land men så kommer man till såna här ställen där det är allt annat än platt. Vi började gå en led men fick vända tillbaka då det mullrade och blixtrade i fjärran. Avslutar inlägget med ett gäng bilder härifrån.
 
 
 
1 Mina:

skriven

Vilken härlig utflykt.
Gamla fästningar är alltid kul att besöka tycker jag :)
Fina bilder också <3

2 Emma Engström:

skriven

Vad roligt att komma iväg lite, mysigt med en sån dag! :D

3 Joanna:

skriven

Vad härlig utflykt det ser ut att vara & fina bilder 🙂

4 Moa Larsson:

skriven

Dit skulle jag verkligen vilja åka med Fredrik. Han som älskar fästningar och militära områden. Kanske blir en tripp dit sen när Frank har kommit. Älskar din gula klänning, den är to die for! 🖤

5 Therese:

skriven

Vilken härlig utflykt ni hade =) fina bilder =)

6 sandifighter:

skriven

Vilka otroligt fina bilder. Karlsborg har jag typ bara varit till en gång. Måste försöka åka dit igen. Tack för tips ❤

Kommentera här: