De viktigaste markörerna för hälsa

I julklapp av Marcus och hans sambo fick jag två böcker: keto av Martina Johansson, (som jag redan har) och så "ketolicious" av Hanna Gillving. Hanna Gillving är en ny bekantskap för mig. Jag har inte sett henne på sociala medier på samma sätt som Martina och Annelie (Keto by Annelie). Så det blir spännande att se vad hon delar med sig av för tankar. Jag har läst ungefär 70 sidor i boken och än så länge är det inte många nyheter. Förutom bilden nedan 👇👇
Hanna skriver lite provocerande genom att referera till vanlig kost som sjukmanskost. Men, jag tycker det är bra att hon skriver så rakt på sak om symtom som man faktiskt kan få av fel kost. Många har den uppfattningen att kött skulle kunna orsaka sjukdomar och det är en uppfattning som jag inte delar. Tycker det är helt galet att mat som är naturligt för oss helt plötsligt skulle kunna orsaka sjukdomar. Ingen människa ifrågasätter att djur blir sjuka av fel kost. Kommer därför aldrig köpa att vi skulle bli sjuka av att äta naturlig mat utan "innehållsförteckning". Hur det än är så oavsett om samhället har förändrats så har våra kroppar inte gjort det. Kroppen vet inte att det är 2000-talet, att vi inte behöver söka efter vår mat eller att den finns tillgänglig hela tiden. Alla nya påfund som stoppas i kroppen är just nytt som kroppen inte vet vad den ska göra med. Dock så är vi tåliga och det tar tid innan levernet orsakar sjukdomar.
Kosten, träning och sömn
Dessa tre markörer är de viktigaste för hälsa oavsett vilken kosthållning man väljer. Oavsett om man vill vara vegan, vegetarian, keto, karnivore, paleo, you name it. Funkar inte dessa tre så kommer man inte få bra hälsa. Man kanske kan maskera symtomen med mediciner men det är inte hälsa utan enbart symtomatisk lindring. Grundproblemen kommer fortfarande att finnas kvar. Så jag fortsätter förkovra mig i hur jag kan må bättre och bli piggare.
1 Therese:

skriven

Vad kul att du fick böcker i julklapp men synd att du redan har dom, du får kanske byta till andra böcker som du inte har =)... Skulle verkligen behöva läsa detta =) så jag blir mer insatt. Ha en bra fredagskväll

2 Anneli:

skriven

Underbart Hanna!
Tusen tack för att du inspirerar och drar med mig...Jag skall också köpa Martinas bok och jag har följt hennes blogg länge.
Jag önskar dig och din familj en fin avrundning på 2019 och ett underbart gott och spännande 2020!
Kram, Anneli
p.s Tusen tack för dina trevliga kommentarer hos mig :-)

Kommentera här: