Hemmagjord kokosglass med smak av citron

Igår testade jag att göra glass för första gången. Eftersom jag älskar kombinationen av citron och kokos var det ett givet alternativ att spetsa den här kokosglassen med. Glassen är laktosfri men ej lchf.
Till fyra portioner behöver du:
1 burk kokosmjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 citron (frivilligt, är ej med i grundreceptet)
Häll kokosmjölken i en skål och ställ in den i frysen ca 45 minuter. Häll bort vätskan och dela mjölken med en gaffel.
Knäck äggen och separera äggula och äggvita i två skålar. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Den är klar när du kan vända upp och ner på skålen utan att äggvitan åker ut. Vispa sedan ihop socker och äggula. Använd en slickepott och rör försiktigt ner kokosen i skålen med äggula och socker. Rör sedan ner hälften av äggvitan i kokosblandningen. Därefter ska den andra hälften av äggvitan varsamt vändas ner i smeten. Jag smaksatte även med citronsaft och citronzest. Ställ in glassen i frysen ca en timme. Därefter är den klar att serveras.
Receptet hittade jag HÄR.
1 Mirre:

skriven

Oh så gott

2 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Låter gott :D

3 Anonym:

skriven

Supergott blev det! Det tog dock längre än en timme för glassen att stelna. Oerhört uppskattat ändå. :)

Svar: Visste inte att jag skrivit en timme. Det måste jag ändra.
Hanna

Kommentera här: