Citronkaka i långpanna

Det här receptet har jag tagit från Jenny. Vi hade ett gäng citroner på jobbet som jag ville göra något med. Till en form behöver du:
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 gram smör
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 gram smör

Nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck sedan ut i en form. Jag valde en vanlig ungsform. Förgrädda degen i ungefär tio minuter.

Gör under tiden fyllningen. Till den behöver du:
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av två citroner
Saft från två citroner
Börja med att röra ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp och vispa även ner citronsaft och citronskal. Vispa till en jämn smet. Ta ut pajdegen och häll över fyllningen. Ställ tillbaka i mitten på ugnen och grädda tills kakan fått färg och stannat helt. Låt svalna innan du skär i bitar och pudra över florsocker. Kakan är supergod att äta med lite grädde till.

skriven
Men gott :D