Citronkaka i långpanna

 
 Det här receptet har jag tagit från Jenny. Vi hade ett gäng citroner på jobbet som jag ville göra något med. Till en form behöver du:
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 gram smör
Nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck sedan ut i en form. Jag valde en vanlig ungsform. Förgrädda degen i ungefär tio minuter.
Gör under tiden fyllningen. Till den behöver du:
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av två citroner
Saft från två citroner
Börja med att röra ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp och vispa även ner citronsaft och citronskal. Vispa till en jämn smet. Ta ut pajdegen och häll över fyllningen. Ställ tillbaka i mitten på ugnen och grädda tills kakan fått färg och stannat helt. Låt svalna innan du skär i bitar och pudra över florsocker. Kakan är supergod att äta med lite grädde till. 

 

 
1 Anita:

skriven

Men gott :D

2 Mirre:

skriven

Ohh gott

3 Louise:

skriven

Såå himla mumsigt. :)
Ha en underbar söndag

4 Kristina Andersson:

skriven

En mycket god och saftig kaka som uppskattades på jobbet och flera ville ha receptet. Den var lagom syrlig med en härlig krispighet i botten.

Svar: Hej! Vad roligt att du och dina kollegor uppskattade kakan. Jag blir verkligen glad över att du tog dig tiden att skriva ner några rader. Tack så mycket. Med vänlig hälsning Hanna
Hanna

Kommentera här: