Kyckling och jordnötssås

Jag tänkte tipsa om min mumsiga lunch som jag lagade till idag, nämligen ris, kyckling och jordnötsås. Receptet googlade jag fram och hittade HÄR.
Till fyra portioner behöver du:
4 kycklingfiléer
Smör
2 dl krämig kokosmjölk
2 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
Smör
2 dl krämig kokosmjölk
2 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
Börja med att skära kycklingen i bitar och bryn dem i smör. Ta upp kycklingen och lägg i en form
Skär kycklinge i lagom stora bitar , och bryn dem försiktigt, men så de blir färdiga i en stekpanna med rikligt med smör. Ta upp kycklingen och lägg i en form. Sänk plattan och häll i kokosmjölk, sambal oelek limesaft och salt och vispa ihop den med en handvisp. Låt det sjuda upp och tillsätt sedan grädden och jordnötssmöret. Låt det puttra ihop till såsen blir tjockare, ca 5-10 minuter). Vänd sedan i kycklingen och låt det bli genomvarmt innan servering. Det blir gott att toppa kycklingen med nötter.
skriven
Åh finns knappt något godare!