14 saker bara en löpare förstår.... eller?

Runners world har gjort en kul lista om saker som bara en löpare förstår.Jag var såklart tvungen att kolla vad som stämmer in på mig.
1. Din väderapp får mer uppmärksamhet än din partner.
Nej. Jag har ingen väderapp.
2. Du har speciella löparunderbyxor.
Ja, men jag tycker inte att det är någon skillnad.
3. Du har definitivt ställt in andra planer för att ta en löptur.
Nopp det har jag inte.
4. Du vet alldeles för mycket om olika löparbesvär.
Ja, jag tycker att jag har bra koll på olika besvär. Det värsta jag varit drabbad av är min höftskada. Det tog väl närmre ett halvår innan jag kunde träna som vanligt igen.
5. Du klämmer in din rörlighetsträning i dina vardagsrutiner. Sträcker ut hamstring när du rakar benen... osv.
Såklart! Eftersom jag är pilatesinstruktör så är rörlighetsträning ett måste. Jag tar alla chanser jag kan få att stretcha.
 6. Du använder din t-shirt som handduk. Den enda anledningen att du har den på dig under varma dagar.
Nej, det gör jag inte. Om jag springer när det är varmt så springer jag i bara sportBH på överkroppen. Däremot när jag kommer in efter ett pass kan jag ibland ta första bästa plagg att torka av mig med i ansiktet.
7. Du har målat nagellack på huden där tånageln brukar sitta.
Jag har inte tappat några tånaglar relaterat till löpning. Däremot så tappade jag en fingernagel när jag tappade ett brunnslock på den. Jag var väl sisådär tio år när det hände. Tånaglarna är alltid målade ändå.
8. Du vet exakt hur långt du just sprungit.
Jättecheck på den här. Ett pass räknas inte om jag inte har det loggat på Runkeeper.
9. Du hänger upp dina kläder på tork efter rundan. Utan att tvätta dem först. De håller minst tre pass....
Ja..... Vill liksom inte slita på dem i onödan.
10. Du använder sport-bh:n som handväska.
 Haha, ja. Eftersom jag har telefon i fodral och inte orkar ta ut den före varje pass så springer jag antingen med den i handen... eller stoppar in den i BH:n. Smidigt ju. :-)
11. Du har kissat (och uträttat andra behov...) bakom oräkneliga träd längs din löprunda.
Ja på det första, nej på det andra.
12. Svettigt löparhår bekommer dig inte.
Jag tvättar inte alltid håret efter ett pass men skölja ur det måste jag göra. Kan inte tvätta det för ofta då det blir så fettigt om jag tvättar det för ofta.
13. Du packar alltid för mycket när du reser.
Såklart. Flera uppsättningar träningskläder måste med. Gärna matchande upptill och nedtill. Och en uppsättning till varje pass.
14. Du känner dig bortkommen under vilodagar. 
JA! Det är så jobbigt när huvudet verkligen vill springa men kroppen behöver vila och återhämtning. Jag blir rastlös och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. För det mesta löser jag det med pilates eller en rask promenad.
Jag fick 9/14. Gör det mig till fejk då? Nej, jag skojar, hihi. Löpare är man när man tar sig ut och springer oavsett om det är sju dagar i veckan, oavsett om man har några särskilda rutiner eller inte. Likaså om man bara gör det en gång i veckan eller någon gång då och då. 
1 malin:

skriven

Vilken härlig lista.. O jag skrapade ihop totalt 8 :P
Och jag h.a.t.a.r löpning! finns så mkt roligare saker att pyssla med.. O så har jag fåt så mkt skador av det med, men de är bara att tagga o gilla läget! mindre än två veckor till jag ska springa min första tävling *gaaah*

Kommentera här: