Tips för dig som vill komma igång

Jag tog med bilden ovan för att visa att vi alla börjar någonstans. Min starka sida tillexempel är inte pilatesbollen. Tänkte köra ett pass senare.
Att ha en stark kropp är viktigt då kroppen ska orka bära dig ett helt liv. Vare sig du tycker om det eller inte så behöver kroppen motion och styrketräning. Jag fick en kommentar som gav mig lite inspiration till att skriva det här inlägget. Det här är för dig som börjar från scratch.
Det första jag vill trycka på är att ge din bäckenbotten uppmärksamhet. Fördelen med knip är att det är ingen som ser när du gör det. Du ska inte spänna rumpan när du kniper, då aktiveras inte bäckenbottenmuskulaturen utan istället aktiveras sätesmuskulaturen. Visst vill vi ha en snygg rumpa men det får vi på andra sätt. Här är det fokus på bäckenet. Hur vet man då om man kniper rätt? Om du kan knipa av strålen så kniper du rätt men knip inte av strålen i "träningssyfte". Du kan börja med att ligga på rygg med böjda ben och öva på att knipa. Sen när du blir starkare kan du knipa även när du rör dig.
En bra övning för magen är plankan men korrekt utförd är den tung. Några detaljer att tänka på när du gör plankan är:
- du ska vara rak i kroppen, som en planka.
- Rumpan inte höjas och sticka upp mot taket.
- Om du börjar svanka, avbryt och vila. När du inte kan hålla rätt teknik gör den mer skada än nytta.
Här nedan ser ni en variant, en knästående planka, fortfarande måste bäckenbotten spännas och lyftas och magmusklerna dras in.
Nästa övning är steg 1 i pilatesövningen rollup. Den här övningen är viktigt för att hitta kontakt och kontroll mellan mage och revbenskorg. Det är viktigt i övningar där man för armarna över huvudet.
I den här övningen får du inte föra armarna så långt bak att revbenskorgen åker upp och du börjar svanka. Stanna där du fortfarande har kontakt.  Upprepa några gånger och försök föra armarna lite längre bak varje gång.
1 Beccashammies:

skriven

Bra tips! :)

2 Elin:

skriven

Klokt att träna, kroppen behöver hålla igång!
Önskar att man kom igång igen med träningen, men det får vänta tills ryggen orkar igen.
kramar

3 Helén i Vilrummet:

skriven

Coren är något jag verkligen behöver jobba med, framförallt för löpningen. Plankan klarar jag en minut men jag tror att det är andra mindre muskler som behöver min uppmärksamhet. Jag ska träffa min PT nästa vecka och prata just core och rumpa/lår för löpningen.
Kram Helén

4 birgitmaria:

skriven

Jag "känner dig" bara gn bloggen, men du kommer att bli en fantastisk pilatesinstruktör!! För hela du andas inspiration - bara så du vet!! Att läsa din blogg är så peppande och kul!!

Svar: Men tack söta du! Vad glad jag blir. Det är så roligt att jag kan vara inspiration för andra. :-D
Hanna

5 radhuslivet.se:

skriven

Jättebra tips! Ska testa dessa imorgon ❤️

Svar: Tack, ja gör det. :-D
Hanna

6 Fru Hammarstrand:

skriven

Bra tips! :)

Svar: Tack!
Hanna

Kommentera här: