Borrås skåra

Norr om Varberg i Värötrakten ligger Borrås skåra, ett väldigt häftigt ställe. Tänk er helvetesgapet i Ronja Rövardotter. Det var först tal om att den här platsen skulle användas till Ronja men gången var för smal så hästarna fick inte plats.
Man får börja med att knata uppför och över rötter och stenar. Hej mjölksyra! Men det var värt det när vi kom upp. Gången är ca 100 meter och väldigt fascinerande att gå igenom.
Den här bilden ovan är från andra sidan, man måste gå samma väg tillbaka, vilket verkligen inte gör något. Så häftigt att se. Många barnfamiljer var här så det är ett populärt utflyktsmål.
När man kommer ut på andra sidan kan man klättra upp på klippan. Utsikten därifrån är fantastiskt vacker över den halländska slätten men det började regna så vi gick snabbt ner igen.
När vi var klara här ställde vi in gps:en på hem och den lurade in oss på en grusväg som var täckt med vatten på sina ställen. Vågade vi åka igenom? Alternativet hade varit att backa hela vägen tillbaka till den asfalterad väg. Det kände jag inte för så vi åkte igenom bara för att några 100 meter fram komma till ett parti som var fyllt med vatten. Här var det djupare kände vi när vi åkte igenom men fram kom vi och det var en genväg. Tur vi inte fastnade. :-)
1 Anna Paulsson:

skriven

Tänkte ta mig dit i veckan. Har aldrig varit där

Kommentera här: