Sjuttonåriga Hanna

Bilden är från någon vecka innan jag tog studenten. Jag gick till en "riktig" fotograf för att ta fina bilder. Jag var väldigt obekväm framför kameran och hade svårt att slappna av. Men några bra bilder fick vi till iallafall och den här är favoriten.
 
Om någon hade sagt till mig då att "Hanna, när du är tjugo kommer du ha fått ditt första barn och innan du är trettio kommer du ha tre" så hade jag skrattat dem rakt i ansiktet. Innan jag fick barn skulle jag vara gift, ha ordnad ekonomi och jobb. Bara ett år senare var jag gravid med Samuel med de sämsta förutsättningarna, jag bodde hemma, hade inget jobb, bara praktik och gjorde slut med killen under graviditeten då vi verkligen inte passade ihop. Som upplagt för kaos. Men trots att förutsättningarna inte är de bästa kan det bli riktigt bra ändå.
 
Som sjuttonåring kunde jag heller inte tänka mig att jobba med det jag gör. Jag skulle hålla på med hästar och vård var helt uteslutet. Nu älskar jag mitt jobb mest av allt och har aldrig ångrat att det var just inom vården jag valde att jobba. Jag älskar att jobba med människor, att få ge en liten del av mig så att deras vardag blir bättre.
Livet tar mig i riktningar som jag aldrig trodde som tonåring men vad bra det har blivit ändå.
1 Dixi Wonderland:

skriven

Va härligt att det löste sig för dig. Du verkar må väldigt bra idag trotts att det inte gick exakt som du planerat ;D

2 Maria-Alexandra:

skriven

Tänk vilka vändningar livet kan ta ibland och så mycket starkare man blir när man lyckats ta sig igenom motgångar :)

3 Cherie:

skriven

Ja tänk vad livet förändras :) Jag kommer också ihåg hur jag drömde om att få jobba med hästar och skulle göra det efter att jag tog studenten på naturbruksgymnasiet men det blev inte så vilket jag ändå på något vis är glad för idag :)

4 Gemsofmylife:

skriven

Lika vacker då som nu :)
Och trots att du inte alls gick den väg du trott så känns det som du är en harmonisk härlig nöjd person idag :)
Stor Kram Sanna

5 Kollegan Hanna:

skriven

I bland kan jag inte låta bli att tro på ödet!
Alltid lika kul att följa ditt liv här på bloggen!
Kram

6 Comsi Comsa:

skriven


Fint foto!
Livet förändras hela tiden och det vi tror skall komma med morgondagen kan visa sig bli något helt annat, men det kan bli bra ändå... =)

7 Min plats i solen:

skriven

Livet är förunderligt på det viset. Att det ständigt tar nya vägar. Nya spännande äventyr som väntar. Och att det inte blev så som man hade tänkt sig som tonåring kanske bara är bra. Förhoppningsvis har livet blivit så mycket bättre än vad man kunde föreställa sig och allt man har gått igenom på vägen har ju format en till den man är idag. Jag är glad för att du trivs så bra med ditt liv och de val du har gjort längs vägen Hanna. :)

Kram Lotta

8 Mamma Malin:

skriven

Nej, man växer som person för varje år tycker jag. Det man tyckte och tänkte som tonåring finns inte längre kvar och det är väl tur det i många fall ;)

9 Relationsguiden:

skriven

Tänk så bra livet blev ändå för dig. Det är inte alltid det blir som vi tänkt oss utan det kan bli mycket bättre.

Önskar dig en suverän dag!

You Rock!!!

10 Ditte:

skriven

Ofta blir ju inte livet som man tänkt sig, men det kan bli ännu bättre och nya möjligheter öppnar sig om man själv är öppen.
Väldigt roligt att läsa om hur du såg på din framtid som ung och hur du har det idag.
Att du är glad, nöjd och tacksam förstår jag...
Lycka till vidare i livet.

11 Angus:

skriven

titta va fint!

12 Lotta:

skriven

Vilken trevlig och inspirerande blogg! När jag läser om dig så påminner det mig om min minsta dotter. Oavsett vad man gör eller hur det blir så är det så trevligt att läsa att det blir bra. Positivitet sprider inspiration och glädje.

Kram

Svar: Men tack, vad snällt skrivet. Kram
Hanna

13 Cissi:

skriven

Ja tänk vad som hänt sen studenten. Hade inte heller sett mig som livet ser ut idag. Skulle ju bli jurist ;)

14 Aggie:

skriven

Hej! Kul att du tittade in till mig så att jag hittade hit!
Jag ser att du har en bra fundering om städning du också. I ett tidigare inlägg! Kul! Alltså, det är ingen idé att städa....
Roligt att ramla in och få läsa om ditt liv! Det har ju blivit bra trots lite kaos där i början! Det mesta ordnar sig i livet, det gör ju det, bara man tar tillvara tillfällen som dyker upp!
Bra också att trivas med sitt arbete, jätteviktigt!
Agneta kram

15 Boel:

skriven

Otroligt fint att läsa :)
Livet har sin egen väg att gå, helt enkelt :)

16 Rickard:

skriven

Det var ju heller aldrig någon som trodde att du skulle bli fotbollsdomare och löpare. Man blir väl som man umgås säger dom:) Jag är glad att du gjorde slut med din dåvarande kille för då fick jag dig.
Puss på dig
/din lyckliga man

17 Pernilla:

skriven

Det är ändå tur att vi inte kan se framåt i tiden. Jag trodde inte heller att jag skulle bli mormor vid 42!! Jag som inte ens skulle ha barn.
/P

18 anna:

skriven

det är lite häftigt. tänker oxå så ibland, tänk om någon hade sagt till mig första året på gymnasiet att innan du sluta här så kommer du att vara gravid och få barn...

Svar: Kan tänka mig att du inte hade trott på det. :-P
Hanna

Kommentera här: