Förlossningsberättelsen


Sista bilden på magen innan vi åkte upp på förlossningen.

Jag och Rickard spenderade fredagskvällen med att spela Monopol, som vanligt klådde Rickard mig. Under tiden kände jag att det började göra lite småont. Inga värkar men definitivt som att det var något på gång. Började ana att bebis skulle komma i helgen. Vi tänkte inte mer på det utan kröp ner i sängen och försökte somna men jag var klarvaken. Vi pratade om allt möjligt och så känner jag bara ett splash, blött i brallan, säger till Rickard att vattnet gick samtidigt som jag ställer mig upp och då kommer resten på golvet. Det var vid halv tolv. Det var ingen tvekan om att det var vattnet. Byter lakan och ringer sen förlossningen som ger mig en tid dagen efter ifall att värkarbetet inte kommit igång.

En timme senare. 00.30 kommer första värken och de är regelbundna, ringer förlossningen och undrar när jag kan komma och barnmorskan tycker jag kan vara hemma ett tag till. Vid halv tre gör det dock riktigt ont så då åker vi upp till förlossningen. De sätter en CTG-kurva och då tycker jag att det hela lugnat ner sig och börjar noja om att jag nog blir hemskickad. Vid undersökningen visar det sig att jag var öppen fyra cm så jag fick stanna. Lustgasen blev min bästa vän....

Vid fem kommer det lite grönt fostervatten så de sätter skalpelektrof för att få bättre övervakning och hjärtljuden dimper rejält. De ringde efter gynakuten men bebis återhämtar sig. Det var nära ett tag att det blev snitt. Mitt värkarbete var riktigt intensivt så jag fick bricanyl för att stoppa upp det hela lite.

Det var en välkommen paus och jag var i min lustgasdimma. Värkarna eskalerade efter ett tag igen och det kändes som att de aldrig skulle ta slut. Jag var ensam (förutom Rickard) i rummet när jag kände hur det började trycka på och jag kunde inte hejda impulsen att krysta, Rickard fick larma och jag frågade om jag fick börja krysta. Det var det. Jag hade krystvärkar mellan 06.35-6:44 och 06:44 var hon född. En riktigt snabb förlossning..Jag är mycket nöjd med barnmorskan som jag hade. Efteråt frågade jag hur länge hon jobbat och hon var inte så rutinerad. Otroligt proffsigt bemötande fick jag och så här i efterhand är jag nöjd med förlossningen. Men det var grymt jobbigt under tiden just för att jag inte fick någon egentlig vila mellan värkarna.

1 Lotta, Millebus & den lill* i magen:

skriven

vilken lyxmed krystvärkarna=) Jag hoppas att mina med blir korta denna gång. Ta hand om er

2 Ilhan:

skriven

Jävlar vilken mage! Grattis förresten.:)

3 Lotte:

skriven

Skönt att det gick bra!! En snabb förlossning är inte alltid så kul den heller. Min gosse föddes hemma efter första värken tills han va ute tog det 54 minuter. Ingen trodde väl det skulle gå sååå fort ;-) Men passa på att mys nu!! Det är ni värda efter så lång väntan!! Kram

4 Angelica:

skriven

Åhh har hon kommit nu.. Grattis.. Vad söt liten tös.. Antar att ni är överlyckliga nu :)

5 Maria:

skriven

Ett STORT GRATTIS till en underbar liten prinsessa!!!Kram Kram

6 Emöke:

skriven

Åh så kul stort grattis :)Kram Emöke

7 Malin:

skriven

ahhaa det förklarar saken!! :D hihi

med risk för att bli lite personlig: gjorde ni något särskilt för att "baka en tjej"? alltså det finns ju lite olika "knep" som att mysa några dgr före äl osv.. :)) bara nyfiken! :D vi har ju som sagt 2 gossar och det skulle vara sååå gött med en tjej nästa gång! :DGrattis än en gång!! 6.15 är fasen inte fy skam! har legat 40h med båda pojkarna.. hurv! :Dta hand om er nu!:)

/mvh malin :D

8 Tea:

skriven

Skönt att allt gått bra!

9 Helena:

skriven

Skönt att det gick så bra! Finns det några mackor som smakar så gott som dessa "välkommen till världen" mackor!

10 anna:

skriven

Grattis! Ändå skönt med en snabb förlossning :)

11 Angelica:

skriven

Vad kul att hon äntligen är här, ska bli roligt att få träffa henne. Kul att förlossningen gick bra, får höra lite mer om det när vi träffas.

12 Käthes mode & skönhet:

skriven

Stort grattis! Mys på nu! :)

13 Mira:

skriven

Skönt att det gick så smidigt :). De där smörgåsarna man får när man är klar smakade himmelskt minns jag ;-)

Mysigt med en nykläckt, njut och mys nu!Många kramar

14 LIZACH:

skriven

sv; Javisst är dom :)

15 Erika- one chic mama:

skriven

ÅH vad härligt att läsa att det gått bra och att ni mår bra!STOORT GRATTIS!!många kramar!

16 Anonym:

skriven

Stort grattis till tösen!!! <3 Å ni verkar ha fått en "härlig" förlossning också, skönt! :)Sv Nej jag har inte stödstrumpor, men det beror på att de inte hade några passande på apoteket när jag var där - och det var lite väntetid på att få hem dom. Skulle jag beställt dom skulle jag fått dom nu i veckan som kommer, typ 1 vecka innan förlossning alltså, rätt onödigt enligt mig ;)17 Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]:

skriven

Glömde ju skriva med mina uppgifter i förra kommentaren, åsså försvann det jag skrivit ^^MEn stödstrumpor kändes onödigt eftersom jag skulle få dom lagom tills nästa vecka, alltså en vecka innan förlossning... så jag skippade det. Dom hade inga hemma på apoteket när jag var där utan skulle få specialbeställa dom...Å stort, stort grattis till den söta tösen! <3 Skönt att ni verkar fått en så "härlig" förlossning! :)

18 Rebecca:

skriven

Grattis till er fina dotter :)

19 Cissi:

skriven

Vad "skönt" att det gick så fort :)

20 Chiquita:

skriven

Jag får tårar i ögonen... blir så glad för er skull!! GRATTIS GRATTIS!! Skönt också att det gick så snabbt ändå... du som har väntat så länge;-)

Sv: Jag kan rapportera att hittills så har måndagen varit fenomenal! :-)

21 Malin:

skriven

Vad kul att läsa om din förlossning.

Och den där brickan!! Bara den gör att jag längtar efter ytterligare en förlossning haha!Tyckte du att det var positivt att förlossningen gick så fort?

Vissa tycker det är bra för då är det över fort. Jag tyckte med min tvåa att det var hemskt, för jag hann liksom inte med i vad som hände.

22 Marie:

skriven

Äntligen!!! Stort grattis till er! Nu sitter jag här med tårar i ögonen efter att ha läst ditt inlägg... tänk så fint och speciellt det är att föda barn!! Grattis än en gång och skönt att du slapp snittet! :) kram

23 Theres - sett sagt & gjort:

skriven

Grattis till miraklet! Något alldeles speciellt det där med förlossning och småbebisar!

24 Petra Bloggar:

skriven

Skönt att det gick så fort :-)KRAMAR

25 Tove:

skriven

Stort stort stort GRATTIS och tack för att du delar med dig av hur förlossningen gick till!

Kramar till dig och den lilla

26 Emmelie:

skriven

stort grattis till dig me=)

27 emma, gravid i vecka 40:

skriven

GRATTIS!

gud va mysigt!

nu väntar jag bara in min lilla docka:)

28 Camilla - Vardagslycklig:

skriven

Vilken perfekt liten tjej ni fått! Skönt att krystandet gick så snabbt. Det var det jag tyckte var värst.

29 Katrin:

skriven

Vad skönt att det gick så fort och bra med allting! och bästa resultatet sen också ;)

30 Anna-mamma till Vincent:

skriven

Åh här har jag missat !Stort grattis till din flicka!:) Kram

31 Sus:

skriven

GRATTIS!Hjälp vad jag har letat för att hitta DEJ :) igen :)

Underbar tjej!

Kraaaam

Kommentera här: