Om jag fick prata med statsministern idag skulle jag…

Godmorgon!
Jag fick frågan av Jessica om jag gillar att skriva diskussionsinlägg och ja kanske det. Tidigare har jag inte varit så pepp på att dela med mig av mina tankar eftersom jag inte ville få negativa kommentarer. Nu känner jag att jag ändå har mer kött på benen och kan stå för det jag skriver på ett annat sätt. Jag bryr mig inte lika mycket om anonyma troll på nätet som jag gjorde förr. Spelar inte så stor roll vad "anonym" tycker och tänker.
Madeleine hade en sådan rolig rubrik i sin bloggutmaning idag som jag kände att jag vill haka på. Nämligen "Om jag fick prata med statsministern idag skulle jag"...... Jag kommer garanterat bli den jobbiga typen med alla mina funderingar.
Jag skulle börja med att ifrågasätta sandlådenivån som blir i debatterna ibland. Varför man är så fokuserad på att lyfta fram de andras dåliga idéer istället för att prata om det man själv vill göra bättre kring samma ämne.
Jag skulle ge han en minut att övertyga mig om att rösta på socialdemokraterna i nästa val. Det skulle han få jobba hårt för, haha. Har aldrig någonsin röstat rött och har svårt att se att det någonsin skulle kunna hända.
Jag skulle också fråga om de har några planer vad gäller undersköterskor som jobbat minst tio år i vården att ge dom möjligheten att läsa till sjuksköterska utan att behöva börja om helt från början. Vore toppen med någon form av validering kring vissa bitar. Som undersköterska med flera års erfarenhet  så har man snappat upp en hel del.
Jag skulle lobba hårt för en sockerskatt och skatt på snask och mer fokus på friskvård och förebyggande arbete. Det kommer mer och mer evidens kring hur viktigt det är att ta hand om våra kroppar och hur skadligt socker faktiskt är. Det finns en anledning till att Alhzeimers kallas för diabetes typ 3 och det är inget nytt. Gärna möjligheten för alla anställda i vård och omsorg (tänker hela spektrat då på typiskt kvinnodominerande yrken, skola, sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg och så vidare) att ha minst en timme betald friskvård i veckan utöver friskvårdsbidraget
Jag skulle ifrågasätta avigheten mot sverigedemokraterna med tanke på deras egen historia. Tänker på Vipeholm och rasbiologiska institutet. (Du kan googla om du inte tror på mig.)
Jag skulle också fråga om han anser att de själva har någon del i att allt fler röstar på SD. Vad han vill göra kring det utbredda missnöjet vad gäller migrationspolitiken. Det orimliga i att väletablerade invandrare med familj och jobb utvisas och inte får uppehållstillstånd medan brottslingar stannar kvar. Rätta mig om jag har fel i den bilden.
1 Lillan Kind:

skriven

Jag ska börja med att säga att jag tycker väldigt bra om ditt inlägg. Jag tycker om att läsa om andras åsikter, och skulle nog kunna skriva inlägg som detta själv. Men trots att jag har många åsikter inom det politiska området har de inte blivit uttalade i min blogg, för jag orkar inte ta debatter och oförskämdheter.
Jag kommer inte att rätta dig, för jag håller med dig. Jag skulle nog ställa samma frågor och några till. Han skulle också få hjälp att friska upp minnet om att det drevs koncentrationsläger i Sverige på Tage Erlanders tid. Det kan googlas fram det också. Någon minut att övertyga mig om att rösta på honom skulle han kanske dock inte få, för det vore en bortkastad minut av livet. Det skulle inte hjälpa om han så pratar munnen ur led. Sandlådedebatter, hyckleri, storhetsvansinne och allmän plumphet mm imponerar inte på mig.

2 Agneta:

skriven

Oj, intressant tänkt och skrivet. Många kloka tankar. Men jämförelsen mellan sverigedemokraternas historia och Sverige kändes inte helt tydlig. Rasbiologins rötter står t ex inte att hämta inom socialdemokratin, de är äldre än så och startades av högermän. Rasbiologiska institutet kom att förändras (till det bättre) under sent 30-tal, av just socialdemokrater.
Men naturligtvis skedde under lång tid mycket människofientligt även i Sverige, barnaga var t ex tillåtet fram till slutet av 70-talet, homosexualitet sågs som en sjukdom lika länge (men blev tillåten på 40-talet), och så inte minst dessa olika slags anstalter där övergrepp av många slag har skett.
Jag hittade din blogg alldeles nyligen. Tackar för en kort bekantskap med den.

Svar: Tack för din intressanta kommentar. Läste lite om sossarnas historia och de regerade till 1976 som längst i en följd. Det är väldigt många år som det hände en hel rad otrevliga saker Sverige och då indirekt under deras styre. Kan inte hjälpas men tycker fortfarande att den jämförelsen inte är helt otydlig.

Jag tackar då för titten för med den slutklämmen antar jag att du inte ämnar komma tillbaka.
Hanna

3 Jessi85 :

skriven

Först vill jag säga. Att det är kul när du har disktions inlägg 😊. Sen gillar det här inlägget. Jag håller med dig på många punkter.
Ha det så ta & Ta hand om dig❣️

4 Agneta:

skriven

Det var verkligen en tråkig slutkläm på min tidigare kommentar! Ber ärligt om ursäkt. Jag är tydligen lite lättprovocerad när det gäller politik.
Jag gillade starkt ditt träningstema i bloggen, som även f ö ser väldigt trevlig ut.

Svar: Ursäkten är godtagen. Det finns nog få ämnen som väcker så mycket känslor som politik.😊
Hanna

5 Amanda:

skriven

Jag tycker det här var ett jättebra inlägg och han skulle få jobba hårt för att få mig att rösta på S i nästa val. Jag håller med dig om allt, känns som det är dags att byta ut regering. Och nej du har nog inte fel, känns som de invandrare som gör rätt för sig blir utvisad samtidigt som brottslingar får stanna. Borde vara tvärtom tycker jag. :)

Kommentera här: