Läsvärda inlägg från andra bloggar

Godmorgon! Jag hade en bra dag på jobbet igår. På grund av corona måste vi nu använda munskydd i kontakten med patienterna och först kände jag lite blaha. Och visst är det lite meck, allt för ofta åker munskyddet upp i ögonen men jag tycker ändå att det är bättre att ha munskydd.  Jag jobbar kväll idag med och sen är jag ledig imorgon. Då ska vi göra något med barnen. Frågan är vad. Det blir såklart något coronavänligt. Jag tänkte dela med mig av några inlägg som jag läst den senaste tiden. Det är tänkvärda inlägg och särskilt vad gäller ett inlägg känner jag att det är dags att börja fundera över var yttrandefriheten är på väg. Vad får man prata och berätta om utan att andra ska skrika "foliehatt" eller "fakenews". Jag skriver inte mer om det just nu. Du får läsa inläggen. :-) 
Nu är det fria ordet hotat Allt fler skriver om den censur som börjar komma allt mer på sociala medier. Mycket blir anmält som "fake news" och visst absolut finns det saker som inte är sant. Men att gasta om fakenews när människor berättar om sina upplevelser, vad som funkat i sina liv för att må bättre är bara så fel. Vulverine skrev häromdagen på facebook om hur hennes instagram anmäls och att hon därför skapar ett backupkonto. Igår läste jag hos Martina om hur vissa av hennes inlägg på ett forum också tas bort. Här har feministerna som säger sig arbeta för kvinnors rättigheter något att jobba med! 
Att våga föda hemma Vulverine skriver ett välarbetat inlägg om att föda hemma. Hon har också med vetenskapliga artiklar som stödjer det hon skriver. Det är också ett inlägg som fått en hel del kritik. 
Vad är beroende? Martina skriver inte bara om keto, hon är även grym på att inspirera och peppa. Att hjälpa en till att hitta verktyg att förstå sig själv och komma vidare.Jag är inte för meditation men vill ändå tipsa om hennes inlägg då det rymmer mycket annat bra ocks.
Clara skriver ett mittiprickinlägg kring godhet, vad gör en människa god? Helt klart något att fundera över. 
 
1 Pärla :

skriven

Kan tänka mig det är lite meckit med munskydd men vad gör man liksom. Hoppas ni hittar på något kul ändå.
Alltid kul med lite tips om andra inlägg med spännande ämnen, tycker det här med vad vi får och inte får skriva enligt vissa är intressant. En bra reflektion i dagens samhälle.

2 petra:

skriven

så kul att delar med dig och vi får lite bloggtips:) Ha en fin dag, kram

3 Pärla :

skriven

Kan tänka mig det är lite meckit med munskydd men vad gör man liksom. Hoppas ni hittar på något kul ändå.
Alltid kul med lite tips om andra inlägg med spännande ämnen, tycker det här med vad vi får och inte får skriva enligt vissa är intressant. En bra reflektion i dagens samhälle.

4 Hilma:

skriven

Kul att hitta på något med barnen när du är ledig :)

5 Blondina:

skriven

Är asbra att ha munskydd vi har bara visiret då vi jobbar o tydligen ska de också skydda bra plus vi skyddar oss själva men hos covid patienter måste vi ha hela utrustningen. Ja vad gör en människa god? De finns nog många spelulerinhg kring detta.

6 Madde :

skriven

Alla hävdar alltid att deras åsikt är sann, Samtidigt kan allt bevisas bara man letar lite. :-) Känsliga ämnen är kvinnofrågor, politik och invandrarfrågor :-) Kan inte känna något gemensamt med feminister, men kämpar för alla kvinnors rätt. På det politiska planet är jag en PK h**a, en vänster f***a, som det luktar väldigt mycket brunt om. Är samtiden en egoistisk borgare och betongsosse :-) Det du. Likaså då man pratar invandrarfrågor, Är både rasist och kan inte se verkligheten :-) . Inte lätt att rätt åsikter :-) Influenser som sticker ut för mycket kan inte ha det lätt :-)

7 Therese Carlsson:

skriven

Vi jobbar med visir och handskar och det är så varmt men tyvärr så måste man ju ha det.. Önskar att vi bara hade munskydd tror det är inte så varmt. Tvättar händerna mycket gör man med =).. Hoppas ni kommer på vad ni ska hitta på med barnen =) Ha en fortsatt mysig onsdag

8 Mia :

skriven

Ja visst är det annorlunda att börja använda munskydd! Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig. Hoppas vi slipper i framtiden! Kram

9 Jessi:

skriven

Skönt att det nu går bra med munskydd på jobbet.
Det är häftigt när en annan berör en annan 😊.
Som nu att du berättar om 3 bloggare som ligger dig varmt om hjärtat. Dem bloggare blir ju med glada då 😊

10 Amanda :

skriven

Men vad kul att du länkar en massa bloggar som man kan börja att läsa :) kul att se sådan här inlägg då man kan hitta nya saker att läsa om tack för tippset :)

11 Lexochlogan :

skriven

Ja att använda skydd måste kännas jobbigt, förstår att det stör men det är ju så viktigt dessa tider och är nog något man får leva med ett bra tag framöver. Det är ändå bättre nu än för.några månadersedan. Och det med ”fake News” så skriver man väl inte på nåns personliga inlägg, helt sjukt ju

Kommentera här: