Vi måste ta hand om varandra!

Godmorgon! Hoppas att allt är bra med dig och att du har sovit gott. Jag är trött som jag vet inte vad idag men jag får vara ledig tre dagar nu så nu ska jag ladda mina batterier!
I början av coronapandemin tänkte jag att jag inte skulle blogga om den, min blogg skulle vara en coronafri zon. Men nu måste jag ändå skriva av mig. Igår dippade jag totalt. Ingen gång under pandemin har jag känt mig så nedstämd som jag gjorde igår. Rickard kände likadant. 
Jag är så kluven kring pandemin och lockdown. De flesta blir inte akut sjuka av covid 19. För de allra flesta är det inte värre än en vanlig förkylning. Men jag blir ändå beklämd när jag ser hur människor fortsätter leva som vanligt, som att det inte pågår en pandemi. Jag jobbar på sjukhuset och ser hur belastningen på pandemiavdelningarna ökar, att antalet som behöver sjukhusvård för sin corona ökar. Vem är det då som kommer i kläm? Jo det är personalen jag tänker på. När personal också blir sjuk och de som är kvar måste jobba dubbla pass. Till slut kommer det inte finnas någon kvar som kan ta hand om de sjuka. Och då står vi där.  Personal som dessutom riskerar att ta med sig smittan hem och smitta sina nära och kära. 
Vare sig vi tror på coronas farlighet eller inte så måste vi visa hänsyn till våra medmänniskor. Till de som måste stå mitt uppe i det och ska ta hand om den som blir sjuk. För vad gör vi den dag de inte finns personal som kan ta hand om oss när vi blir sjuka? 
Vi har inte träffat Rickards mamma sen jul, jag träffar inte mina kompisar. Barnen får bara umgås med sina kompisar utomhus och bara de personer som de redan umgåtts med under hela året. Det suger rent ut sagt! Men jag vill tro på att pandemin inte varar för evigt. Det är en begränsad tid av livet som vi alla får ha det lite tråkigare än vanligt. 
 
1 Alexandra:

skriven

Det skrämmer mig att det finns så många människor där ute som vägrar ta sitt ansvar, som fortsätter leva sina liv som ingenting har hänt. Att smitta ner sina medmänniskor bara för att de vill leva sina liv, fy så egoistiskt!!
Om alla de bara skulle följa restriktionerna & hålla avstånd, stanna hemma vid minsta symptom osv så skulle vi övervinna denna pandemi mycket snabbare. Visst livet är inte det roligaste, men det handlar om liv eller död!

Alltså vårdpersonalen som ständigt jobbar med detta & är i riskzonen dagligen, ni är sådana hjältar! Ni gör ett sådant fantastiskt jobb och det finns ingenting som någonsin kommer kunna visa våran tacksamhet <3

2 Therese Carlsson:

skriven

Klart vi måste ta hänsyn till varandra. Jobbar jag inte är jag hemma, barnen får träffa sina kompisar ute. Hur länge ska detta hålla på man blir ju sjuk av detta bara ju

3 Madde :

skriven

Jag kan bara hålla med dig. Sista dagarna har jag känt detsamma. Vi har så stor frihet, var rädd om den och följ råden. Till det måste vi värna om oss som jobbar i vård , omsorg och alla andra yrken som är viktiga för samhället.

4 Diana Saelöen:

skriven

Jag är säker på att pandemin kommer att ta slut och fortare går det om alla följer restriktionerna precis som ni gör...även om det är skitjobbigt och urtråkigt. Synd bara att inte alla tänker likadant....vilket kommer att göra att det tar längre tid. JAg har inte träffat dottern sedan maj. Och det är inte precis vanligt här....vi brukar ses varje månad.

5 Jessi:

skriven

Visa dagar är mer trötta än andra & det är helt okej 😘. Så skönt att du är ledig i 2 dagar nu då.
Jag är tycker så synd om alla som arbetar i vården 😕. Å jag är såå trött på denna pandemin nu. Det gör en förvirrad & nedstämd.
Jaa hoppas verkligen att de snart får koll på den & smittan går ner & snart är borta. Njut av lediga dagar nu 🤗😘

6 nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Ja så detta år blev :( jag hoppas verkligen vi kan hålla ut och hjälpas åt tillsammans även om man många gånger blir frustrerad...

7 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Jag tycker detta är skitjobbigt. Jag har inte haft en full lön sedan i mars, förutom semesterlönen då. Men annars är liksom konstant sjuk, blir så när man jobbar nära barn. Symptom = vara hemma. Men är man då sådan som jobbar nära yngre barn blir man smittad, man går jämt med symptom. Är knappt någon av mina kollegor som haft full lön. Tycker liksom att vi kunde slippa få avdrag på lönen under denna pandemi, det blir snedfördelat. De på kontor jobbar hemifrån och slipper ta ut karensen, vi andra drar på oss massa sjukdomar (förutom covid19) som betyder att man ska vara hemma eftersom man inte kan garantera att det inte är covid.

8 Amanda :

skriven

Den här pandemin är värkligen hemsk vi lever i 🙁

9 Amanda :

skriven

Den här pandemin är värkligen hemsk att leva i 🙁 folk borde ta mer ansvar en vad som gör och inte träffa en massa folk

10 emblas.se:

skriven

Håller med, är också verkligt kluven kring det hela. Jag försöker tänka att det kommer att gå över ganska snart (ett år är ju inte så lång tid egentligen, även om det känns så). Det kanske är önsketänkande från min sida, men det känns bättre ändå på nåt sätt, haha <3

11 Lexochlogan:

skriven

Ja pandemin ställer verkligen till det och det är många som blir sjuka. Min brors tjej jobbbat på Iva med Corona patienter och hon säger att det är tufft

12 Lexochlogan:

skriven

Ja pandemin ställer verkligen till det och det är många som blir sjuka. Min brors tjej jobbbat på Iva med Corona patienter och hon säger att det är tufft

Kommentera här: