Ett inlägg om lite allt möjligt

Jag brukar prata mig varm vad gäller att kliva upp tidigt och få en stund för mig själv på morgonen. Men att sova till jag vaknar själv är underskattat alltså. Det var precis det jag gjorde idag. Så skönt ju! För en stund sedan åt jag frukost, fick bli rester från igår och nu sitter jag här i soffan och tittar på Pippi på de sju halven med Ida. Eller just nu är hon mer fokuserad på sitt nya set med tvättmaskin, strykbräda och strykjärn. Intressant det där hur man kan bli så flickig. När Ida föddes fanns det inga typiska tjejgrejer här hemma utan det var bilar i varje hörn. Samuel fick en docka när Alex föddes men den var han inte intresserad av. Alexander älskade som liten fordon och  blev helt lyrisk när han fick titta på grävmaskiner som jobbade precis vid hans förskola. Det pratas mycket om sociala konstruktioner och könsroller, att vi människor skapar barnens könsroller. Att det är vi som könar dom. Jag tror dock på biologi och att många egenskaper och vad vi fokuserar på någonstans är nedärvt.
Igår kväll körde jag ett ganska tufft pass på löpbandet. En av de stora fördelarna med just löpband är att det går att träna precis allt och man är inte beroende av att miljön erbjuder det man vill träna. Som hur långa backar som helst och i olika lutningar. Det var precis det jag gjorde igår. Rickard bestämde hastighet, lutning och hur lång tid intervallen skulle vara. Det blev 12 intervaller och jag har en go träningsvärk i baksida lår idag. Härligt ju!
Jag fick frågan om mina pass om jag bestämmer klasserna själv och ja, det gör jag. Jag är utbildad inom Basi Pilates (som jag skrivit förut) och där har man ett blocksystem. Det är foundation, abdominals, spinal articulation. lateral flexion/rotation, bridging och backextension. Varje pass ska innehålla övningar från alla blocken. Hur jag kombinerar övningarna från de olika blocken är upp till mig. Brukar alltid börja med övningar från foundation som uppvärmning och sen kör jag lite olika övningar. Jag brukar alltid avsluta mina pass med övningar för magen och balans.
 
1 Amanda:

skriven

Intressant läsning, gott med rester till frukost. Har hänt att jag äter det med ibland. Jag tycker oavsett om man är tjej eller kille så får tjejer leka med bilar tex. Tills hon nu tröttnar på det :)

Kommentera här: