Kontroversiellt

Varför ska det ignoreras att ketogen kost funnits sedan 1920-talet?
Varför ignoreras det gedigna forskningsmaterial som finns?
Varför ska det tolkas som farligt och att "experimentera" med kosten att börja äta naturligt och oprocessat?
Varför är det ingen som oroar sig över den kost majoriteten av människorna äter och alla livsmedel som orsakar ohälsa?
Ät godis varje dag, rör inte ett finger mer än nödvändigt och ingen säger något men så fort det handlar om att ta bort kolhydrater så är det fullständigt livsfarligt. Jag förstår inte logiken. När ska vi se liknande artiklar vad gäller snask med mera.
 
 
Det låter alltid som när man pratar om ketogen kost att det är ett nytt modernt påhitt. Ja, man utesluter många olika sorters kohydrater. Framförallt moderna påhitt som pasta, bröd, snask och läsk. Vad i just de livsmedlena måste kroppen absolut ha? Jag retar mig på när läkare med flera går ut och pratar om saker som att de har hjärnkoll och så blir det bara så fel.
Jag kan tala om för dig vad ketogen kost INTE är :
- det handlar inte om att äta en massa processade produkter utan om att äta så naturligt som möjligt.
- det är ingen viktminskningskur!
- det är heller ingen svältkost.
Martina skrev ett så bra inlägg häromdagen om just det här med att det är en så skev uppfattning om vad hälsa är.
1 Amanda :

skriven

Jag tror tyvärr att det har blivit så att saker som inte mänskor förstår sej på det är farligt i bland kan pasta vara mer skadligt för kroppen en vad en naturlig kost är det här var värkligen ett intressant inlägg tycker jag att man kan säga så mycket utan att ha någon direkt koll ❤️

2 Paulina:

skriven

Hört mycket om lchf då min familj åt det.. det verkade super bra och dom gick ner i viktigt fanatisk vilket är super bra. Tror jag minns det man skulle äta fett mat ?🙈❤️ Verkligen bra att skriva om vännen!

Svar: Ja det är fokus på fett. Minst 80% i varje måltid ska vara fett.
Hanna

3 Jennysvardag :

skriven

Jag fick också höra att det var så farligt att ta bort kolhydrater. Men jag mådde så bra utav det. Det är ju så mycket farligare att äta massor med vetemjöl och socker än att äta keto kost

4 Mina:

skriven

Känns som att kritiken kommer på grund av okunskap och även om det är en kost jag aldrig själv skulle äta så är det trist att folk ska se ner på det. Man måste få välja själv vad man äter och mår man bra av det varför ska andra döma. Bra skrivet ❤

5 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

skriven

Jag är faktiskt inte alls insatt i sånt här. Jag är inte särskilt noga med min egen kost heller men tänker att alla gör vad de tycker är bäst och känns bäst för dem. Sen tänker jag att det är viktigt att veta varför man väljer att gå på diet eller vad det nu kan vara så det är för hälsans skull och inte för idealen. Det viktigaste är att må bra :)

6 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Jag hade aldrig blivit uppmärksammad av detta om inte du skrivit om det från första början. Jag tycker det låter hälsosamt men som med allt sådant känns det som folk bryr sig alldeles för mycket :-o. Varför inte bara låta alla göra som de vill? Det är väl jättebra att detta synliggörs så fler kanske mår bättre sen. För jag tror helt seriöst att vi mår bra av olika saker, vissa kroppar av detta andra av vegokost och någon tredje av blandkost. Vi är olika, och kroppen behöver olika. Men det sista man ska göra är att bråka om saken. Trist att läkare ska klanka ner på saken, men sen är väl de ofta i symbios med livsmedelsverket och liknade. Där är jag dock väldigt skeptisk för allt fett ska bort då, och jag tror FETT är viktigt att ha i lagom och rätt mängder.

Kommentera här: