Tänkvärt från dagen

Helgkänslan börjar infinna sig. Jag är ledig både lördag och söndag och i helgen ska vi fira Alexanders födelsedag. På grund av diverse sjukdomar behövde vi skjuta upp firandet. Men imorgon så! Ska bli så mysigt att få ses igen!
Igår mötte jag och Rickard upp J för att springa lite. Det var bara en minus men på grund av blåsten kändes det betydligt mycket kallare. Vi kombinerade jogging med gång och en hel massa prat. Det var länge sedan vi sågs nu. Här var jag duktig och sprang utomhus efter jobbet. Belöningen - en muskelbristning i samma vad som jag nu haft problem med sedan 2019. Eller om det kanske än så länge bara är en inflammation. Träningen idag blev lite styrka i vardagsrummet tillsammans med Rickard.
Drog fram mina benvärmare igår. Det var ju så kallt. 80-talet ringde dock och ville ha dom tillbaka. 😜 Tänkte nu avsluta inlägget med några grejer jag snubblat över. 
Dagens rubriker passar egentligen väldigt bra till min söndagslista men jag tänkte faktiskt inte vänta med vissa punkter. Känner jag mig själv rätt kommer jag hitta fler punkter att skriva om ändå.
Det är en konstig värld vi lever i. Hur många gånger jag än läser tweeten ovan så blir det inte logiskt. Om det blir det för dig så får du gärna berätta för mig hur du tänker.
Dagens bottennapp:
Imorgon kommer det vara en demonstration mot vaccinpass i bland annat Stockholm men också i andra länder om jag inte missminner mig. Nu har SVT intervjuat en person som inte har någon koppling alls till manifestationen. Citerar Marco: "Att tillåta en person utan koppling till morgondagens manifestation mot s k vaccinpass jämföra den med extremhöger, antivax, konspirationsteoretiker, våldsverkare, verklighetsfeånvarande 9/11-förnekare utanför samhället etc är under all all kritik. Jag har anmält detta till granskningsnämnden, gör det du oxå om även du anser att det bryter mot all objektivitet som public service påstås stå för…"
För att få perspektiv på samlingen imorgon borde SVT också bjudit in någon av de ansvariga. Istället för att i det här fallet späda på polariseringen ännu mer genom att ge deltagarna dessa stämplar. Ska inte SVT vara politiskt obundet och berätta om samhällsfenomen neutralt?
Ett tips: Se debatten mellan Bianca Muratagic, Mikael Flink. Morad Majlesi och AnnCathrin Engwall. AnCathrin äger som vanligt och gör ingen besviken. Inte mig iallafall. Så kompetent och det märks så väl att det verkligen är hennes område.
Dagens????
Helt rätt i att man ska vara källkritisk men det gäller åt alla håll och inte bara åt ett håll. Visst finns det också en hel del konstiga påståenden, det förnekar jag inte. Det finns dock väldigt många kloka röster som definitivt inte är högerextrema utan bara vanliga människor som är djupt oroade. Och det är allt jag säger om det
1 ingmarie:

skriven

I dag lärde jag mig att även om pcr test visar positivt efter jag vet inte hur många dagar (7?) så kan du få jobba och anses smittfri. !!!!

Svar: Visst är det galet att vaccinerade smittade får jobba vid personalbrist men inte ovaccinerade smittfria.....
Hanna

2 Ajli:

skriven

Vad härligt att jogga även om det blev kallare än väntat. Idag har vi fått tillbaka våra minusgrader i Umeå, skitsur är jag även om jag egentligen vet att man inte ska vara det på väder, för väder bara är. Inget man kan kontrollera :)

Jag fattar typ inte tweeten, varför vabbar han ett friskt barn?

Svar: Han tänker på hemmakarantänen. Om någon i familjen har covid så måste man vara hemma 8 fem dagar även om man inte är sjuk.
Hanna

Kommentera här: