Att träna tillsammans

Sandra undrade om jag har några tips på vad man kan träna tillsammans. Det har jag såklart. Det här med att träna tillsammans kan ju vara lite bökigt. Man vill ju att båda parterna ska få ut något av passet även om man är på olika nivåer. Det har jag och Rickard blivit mästare på under alla år som vi tränat tillsammans. Han som är gammal elitlöpare liksom. Han springer fortfarande helt otroligt bra. Det som är tempoträning för mig är inte ens uppvärming för honom. Han springer fem kilometer i ett svep i min intervallfart. Där har du nivån liksom... Men iallafall.
Det första jag tänker är att fundera över vad ni gillar att göra tillsammans. Är det promenader, springa, träna styrka eller något helt annat. Det andra är att fundera över vad målet är med träningen. Vad vill ni uppnå? Bli starkare, få in mer rörelse i vardagen, att bara få må bra.
Det absolut roligaste att träna tillsammans är olika typer av parövningar. Du blir stark, du får skratta. Det finns en uppsjö av roliga parövningar på internet på olika nivåer.
 Varför inte testa tabataintervaller? 20 sekunder hårt jobb och 10 sekunder vila. På spotify finns det färdiga tabatalåtar i olika tempo och du kan kombinera övningarna precis som du vill. Som med allt annat är det egentligen bara fantasin som sätter begränsningarna.
Så sammanfattat:
  • Fundera över vad ni gillar att göra. Springa, cykla, gå, lyfta skrot, parövningar
  • Det finns ju olika bollsporter, tex padel och squash. Beroende på hur man lägger upp det kan det bli rejält jobbigt men också bara en kul stund tillsammans.
  • Det är egentligen bara fantastin som sätter begränsningarna. Idétorka? Kika på youtube, där finns det mycket bra inspiration.
 
1 Madelein:

skriven

Älskar att träna med min hunk :-)
Vi tränar brasiliansk jiujitsu (lite därifrån vi träffades) och på gym tillsammans. Roligt att sätta upp gemensamma mål utöver sina egna.

Kommentera här: