Jag har inte tid.....

Jag scrollar igenom mitt arkiv ganska ofta och rätt vad det är snubblar jag över väldans tänkvärda inlägg som jag skrivit. Du ska få en repris av ett inlägg som jag skrev i januari förra året.
"Funderar du över hur vissa verkar hinna med hur mycket som helst medan du knappt hinner blinka så har hela dagen gått? Prioriteringar tänker jag att det handlar om. Jag köper egentligen inte att man inte har tid till vissa saker utan det har bara med prioriteringar att göra. Vad är viktigast för dig i ditt liv? 
Jag snubblade över den här bilden på ett nytt konto på instagram som jag precis börjat följa. Den är så talande. Frågorna bilden väckte i mig är:
Vad tycker du att du har tid till?
Vad prioriterar du?
Vad skulle du vilja ändra i ditt liv?
Jag kan komma på mig själv med att bara slöscrolla på Facebook och vips har det gått ganska många minuter. Det är ett typexempel på de där tillfällena som tiden tillåts gå utan att något vettigt görs. Missförstå mig rätt, ibland kan det vara skönt att bara göra ingenting. Men kan det är "ingenting" fyllas med något vettigt uppbyggande istället? Mer tid med familjen till exempel, ta en härlig promenad och få frisk luft. Eller ett härligt träningspass. Missförstå mig rätt, det är såklart helt okej att slöscrolla eller vad ditt ingenting nu består av, kanske serier. Men säg då inte att du inte har tid. Vi har alla tid att varje dag göra bra val för vår hälsa och för vårt liv. Sen om du vill är en annan sak men tiden finns. Ett dygn är 24 timmar för alla.
Jag har inte tid... är den största myten av alla."
 

Kommentera här: