Pilates med assist

Crisscross med pilatesringen. Placera den bakom huvudet och håll ringen stabilt. I rotationen, tänk att du vill komma högre upp med bröstkorgen mot knät och inte så mycket till sidan.
Jag satt för ett tag sedan och filurade över pilatesinlägg och så kom jag på att det var länge sedan som jag tipsade om pilates med olika assists. Så det här inlägget blir ett hopkok av flera olika övningar. Men den gemensamma nämnaren är att hela kroppen kommer att få sig en genomkörare.
Du behöver:
- pilatesringen aka magic circle
- gummiband
- theraband
Alla assists finns att beställa från nätet. Men alla övningar går givetvis bra att göra utan.
Ibland är det ett träningspass att bara få redskapet på plats....
Rodd
Sitt så rak i ryggen du kan med raka ben. Böj benen om du måste för att kunna sitta med rak rygg. Trä bandet om fötterna och dra sedan bandet mot dig. Tänk på att få till "knipet" mellan skulderbladen.
För glutéerna
Placera bandet strax under knäna och ställ dig sedan på alla fyra. Lyft upp foten först och därefter benet. Tänk på att jobba lugnt och kontrollerat. Spänn magen.
Glutéerna
Placera pilatesringen strax under rumpan och tryck vaden emot. Gör små pumpningar. En annan övning utan ringen är att med antingen som på bilden bara ett ben böjt eller båda och lyfta låret från mattan.
För armarna:
Startposition: Böj i armbågaran och bibehåll positionen.
Lyft armarna uppåt genom att rotera armbågarna*10
För armarna mot varandra*10
Rörlighet i skuldror/axlar
Cirka armarna framåt*10
Cirkla armarna bakåt*10
Startposition enligt ovan:
Böj och sträck i armbågen
 

Kommentera här: