Svar på fråga: Hur lägger jag upp min träning?

Mirre skriver: "Helt klart har vi alltid 10 min över och det är något som man alltid borde prioritera. Samt skönt att du har övningar som gör att du känner värken kan lätta lite efter att du gjort dem. Jag har ont i ryggen idag så borde också göra något för att underlätta det. jag har alltid haft lite problem med ländryggen och behöver arbeta med den mer än jag gör. Samt jag har känsliga benhinnor som jag lätt får ont i, så där är det också prioriteringar som gäller för mig. Tränar du hemträning varje dag eller har du ett speciellt träningsschema och tränar ni tillsammans du och maken eller brukar ni träna olika hemmapass, hur lägger ni upp träningen? Brukar ni köra efter något program eller tränar ni av egen erfarenhet för ni själva är erfarna."
I början av min löparkarriär/domarkarriär, 2010 så köpte Rickard ett träningsprogram av en personlig tränare (pt). Vi gjorde en liten fuling så jag tränade efter samma program men på min nivå. 2011 utbildade sig Rickard till pt och då blev det naturligt att han hjälpte mig med min träning. Han har även en gedigen träningsbakgrund som elitlöpare som ungdom. Han är fortfarande helt fantastisk på att springa. Hur jobbigt det än är så får han det att se så otroligt lätt ut. Efter alla år vi tränat tillsammans så har även jag en bra grund att stå på. Jag vet vilka pass jag behöver få in varje vecka både vad gäller löpning och styrka.
Mitt mål är inte att träna varje dag, men någon form av rörelse får jag ändå in varje dag. Det kan vara promenader till och från pendeln, program på youtube och pilates. Löpning försöker jag se till att få in tre gånger varje vecka. Då är det ett pass med långa intervaller, korta intervaller och tempoträning. När tiden medger och det passar in i vardagspusslet så tränar vi tillsammans. Det senaste året har det dock blivit mest löpbandslöpning. Det är så smidigt när jag ska springa intervaller och vill att varje intervall ska gå i samma tempo.
 
1 ingmarie:

skriven

Lyxigt med egen PT! Vilka sträckor sprang han som elitlöpare?

Svar: Han sprang fem kilometer. :-)
Hanna

Kommentera här: