2

Söndagslistan vecka 14 och 15

Godmorgon!
Cykla, ta pendeln eller åka bil. Det har jag funderat över hela morgonen. Nu har det blivit för sent för att hinna med pendeln. Om jag inte tar en senare förstås och tar med cykeln på tåget. Idag är jag trött, jag hade jättesvårt att somna igår kväll. Det blir ofta så just efter kvällspass. Särskilt igår med eftersom att jag cyklade hem från jobbet. Då blir jag ju pigg ju.... Appropå att cykla så ser det ut att vara perfekt väder för det. Solen letar sig upp bakom hustaken och det verkar vara vindstilla. Fast det vet jag ju med min tur att vindstilla inte är det alltid....
Känsla: Jo men det har varit två bra veckor som helhet. Det har bland annat varit påsklov för barnen och vi har kunnat åka på två utflykter. Det gillas måste jag säga! Sen funderar jag över var är hjärtat och förmågan att ta in olika perspektiv. Man måste inte hålla med varandra men att visa varandra respekt är inte för mycket begärt. Det är så mycket hat som flödar just nu att jag blir alldeles matt.
Väder: Sol och plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna. En period har det även blåst väldigt mycket.
Köp: "Falsklarm om corona", en bok skriven av två tyska forskare och så beställde jag en tröja från Stronger som jag kikat på sen i höstas.
Klantigaste: råkade riva ner kollegans glasmatlåda i golvet så den gick i tusen bitar. Som tur var så var maten i lådan redan uppäten så kollegan slapp bli utan mat.
Bilder från instastories (de är klickbara):
Bild 1: Att regeringen satsar 30 miljoner på ett vaccinpass är i min värld helt galet med tanke på hur många människor som sliter inom vården och inom skolan. Ständigt underbemannade. Det finns pengar men det satsas på fel saker!
Bild 2: Pilates i Mjölby. Underbart!
Bild 3: Planerade ett helt nytt pass inför torsdagens pilates. Det blev så bra så repris nästa vecka.
Bild 4: En tanke jag fick efter en status som kom upp i mitt flöde igår. Tankar som vilka rädslor är okej och i vilka lägen ska man skärpa till sig dök upp i mitt huvud. Det funkar inte att säga till en ormrädd att skärpa till sig och hålla i ormen ändå. Dåligt exempel men kommer inte på något bättre just nu.
Fem positiva från veckan 14 och 15
- utflykterna med familjen.
- att det äntligen börjar bli lite varmare dagtid.
- att yrseln har släppt. Salt och mer vätska gjorde susen. :-)
- alla träningspass som blivit av utomhus och cykelrundorna. Tänker på all d-vitamin och den friska luften som jag fått.
- vecka 15 nådde jag mitt mål om 2 timmar pilates. Brukar sätta upp det som mål varje vecka men det brukar inte gå så där jättebra.
Träning: Jag har fått till alla löppass jag tänkt mig förutom mysjoggen men det känns okej med det (14). Vecka 15 kämpade jag med mina krånglande muskelfästen. Sprang 8*400 meter på löpbandet och 6*200 meter på löparbana. Helgen blev en väldans många turer med cykeln till jobbet. Jag har även tränat 2 timmar pilates. Det vill jag få till veckan som kommer med. Har redan planerat in vilka klasser jag vill köra.
Veckans fundering (av många): Varför ger jag mig in i diskussioner med anonyma troll på nätet? Det är så dumt att jag gör det. Redan på förhand så vet jag att det bara kan sluta på ett sätt. Ändå kan jag inte låta bli. Vad är det som driver mig till det egentligen? Man kan inte anklaga mig för att vara konflikträdd...
Bild:
 

Kommentarer:

1 Motherandwife:

skriven

Låter som bra vecka/veckor. Förstår att du blir pigg när du går hem med cykeln och ja det är jobbigt att somna efter ett kvällspass. Sen ska man upp och jobba dag. Ua mig så skönt att slippa jobba nu och fokusera på skolan

2 Evahle - mammalivet & psykisk hälsa:

skriven

Hade också svårt att sova inatt. Ibland kan det vara svårt att hålla tyst. Jag har dock mer och mer börjat lägga min energi på annat än anonyma troll

Kommentera här: