Fem en fredag vecka 14: Från knopp till tå

Varför är det alltid så jobbigt att gå uppför trappor? Tycker inte det spelar någon roll hur bra kondition jag har. Just trappor ger mig alltid mjölksyra. Jag hade tänkt att cykla idag men jag gillar verkligen inte att cykla när det blåser så jag tog pendeln och gick från station. Såklart började det dugga lite men jag kom torrskodd till jobbet. Nu är jag på väg hem och passar på att svara på Elisas fem en fredag. Eller väntar på skjuts snarare eftersom jag nyss fick höra att tågen står stilla på grund av elfel. Skönt då att ha en man som kan komma och hämta mig. 
  1. Hur känns det i kroppen den här veckan?
  2. Vad gör du för att träna knoppen?
  3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?
  4. Vad är vardagslyx för dig?
  5. Hur känns det i sinnet om våren?
1. Ja, du, huvudet upp och fötterna ner. Även den här veckan har jag haft lågt blodtryck och varit yr till och från. Mer salt och vatten behövs. 
2. Jag springer, promenerar och tränar pilates. Fast nu läste jag rätt. Ska visst vara knoppen. Svaret på den frågan blir att jag läser och förkovrar mig i det som jag finner viktigt. Ta in flera olika perspektiv och synvinklar på saker och ting. 
3. Få hänga med familjen och alla är glada. På andra plats träning. 
4. Vardagslyx kan vara något så enkelt som att få sitta i mitt hörn i soffan och göra ingenting. Men också fågelkvitter eller att få njuta av en vacker soluppgång/nedgång. Familjetid typ som utflykten i veckan. 
5. Jag känner alltid tillförsikt inför våren. Det blir ljusare, varmare och naturen vaknar. Helt klart bästa tiden! 1 Hanneles bokparadis:

skriven

ingen riktig cykelväder, rejäl motvind när jag gick, att göra ingenting är underskattat.

2 Madelein:

skriven

Håller med om trappor, känns alltid i benen.

Relevanta frågor. Hoppas du får en fin helg!

3 Gerd:

skriven

Trappor är en fantastiskt bra träning! Jag undviker hissar och tar trapporna i stället. Många gånger tycker jag det är mer jobbigt att gå ner.
Halv storm här, men jag cyklade ändå så fram till stan. Konstigt väder, solen har lyst stor och rund, men blåsten...
Trevlig fredag!

4 Lillian:

skriven

Det er godt når det blir varmere i været og kveldene blir litt og litt lysere.

5 Paula:

skriven

Haha, jobbigt att gå uppför trappor. Med din kondition? Fast, jag går mycket hellre uppför än nedför, där händer något med knäna, dom blir som stela lyktstolpar och lyder inga kommandon.
Perspektiv och synvinklar låter kanonbra!

6 BP:

skriven

En sak har vi då verkligen gemensam - att gå uppför trappor. Jag bara hatar det. Och det sägs ju att det är bättre för knäna att gå uppför än nedför;-) Att gå uppför en brant backe har jag inga problem med men trappor - nej usch;-)
Gillar också våren, fast inte just idag med regn, sol och blåst samt 5 plusgrader;-)

7 A ROOM OF MY OWN:

skriven

träning lär vara bra för både kroppen och knoppen. och promenader

8 ingmarie:

skriven

Jag har ju också lågt blodtryck och märker extra mycket av det om jag dricker för lite och/eller när jag har munskydd på för länge.Något du märkt av?

9 Josephine:

skriven

Att få komma ut och gå och att få disken gjord på kvällen. Låter löjligt lite, men två småsaker som brukar pigga upp mig. :-)

Kommentera här: